Η... Μεγάλη Αικατερίνη των αιθέρων, η Κατερίνα Στεφανίδη, με άλμα στα 4,91 μ., πήρε το χρυσό μετάλλιο στο επί κοντώ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου που γίνεται στο Λονδίνο.


Η Στεφανίδη άφησε τις υπόλοιπες αθλήτριες να αναλώνονται στα χαμηλά ύψη, σίγουρη για τον εαυτό της ξεκίνησε από ψηλά και, ουσιαστικά, με δύο άλματα πήρε το χρυσό!



Άφησε δεύτερη την αμερικανίδα Σάντι Μόρις (4.75 μ.) ενώ το χάλκινο μοιράστηκαν η Πεϊνάντο από τη Βενεζουέλα και η Σίλβα από την Κούβα (4,65 μ.).

Λίγο νωρίτερα, στο έπταθλο παγκόσμια πρωταθλήτρια αναδείχτηκε η Ναφισάτου Τιάμ από το Βέλγιο, ενώ αργότερα από τη Στεφανίδη, χρυσό πήρε στα 100 μ. γυναικών η αμερικανίδα Τόρι Μπούι. Μετάλλιο που... βάφτηκε με αίμα, καθώς η Μπούι που ήταν στην τρίτη θέση, πήρε την πρωτιά κάνοντας... βουτιά και γδέρνοντας τον δεξιό της γλουτό και ώμο στο ταρτάν του σταδίου!



"Το πιο σημαντικό ήταν ότι έκανα εθνικό ρεκόρ, καλύτερη επίδοση και ατομικό ρεκόρ", δήλωσε στην κρατική τηλεόραση η Κατερίνα Στεφανίδου. Πρόσθεσε ότι "εδώ κι ένα μήνα σχεδιάζαμε να αρχίσω στο 4,65 μ., αλλά πήρε αρκετή ώρα έως ότου αρχίσω. Το πιο δύσκολο ήταν να περάσω το πρώτο ύψος, γιατί έπρεπε να ζεσταθώ ξανά. Το πιο δύσκολο ήταν το 4,75 μ., ενώ ήμουν τυχερή στο 4,82. Ευτυχώς πέρασα και το 4,91 μ., για να μην... έχουν να λένε"!

Όπως είπε, δεν βλέπει ποτέ τα άλματα των άλλων αθλητριών, έτσι δεν είδε την προσπάθεια της δεύτερης Μόρις. "Ήρθα για μια μεγάλη επίδοση, αλλά ήλπιζα να με πιέσει κάποια άλλη αθλήτρια λίγο περισσότερο. Το δεύτερο άλμα στο 5,01 ήταν από τα καλύτερα άλματά μου". 

Και κατέληξε λέγοντας ότι δέχεται "πάρα πολύ αγάπη από τους Έλληνες" και τους ευχαρίστησε που... έμειναν ξύπνιοι να τη δουν!