Την τοποθέτηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, για το θέμα της κρατικοποίησης του ΟΑΣΘ, σχολίασε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Εντάξει», Σταύρος Καλαφάτης.


«Στο θέμα του ΟΑΣΘ, δήμαρχε, μου δίνεις την εντύπωση ότι είσαι και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ. Βλέπεις σωστή την παρέμβαση του κράτους στην εκκαθάριση, αλλά λάθος την κρατικοποίηση του οργανισμού», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τόνισε πως, παρά το ότι η Ευρωπαϊκή οδηγία ζητά τη διενέργεια ανοικτών διεθνών διαγωνισμών για τον πάροχο μεταφορικού έργου το 2019, η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να ζητήσει εξαίρεση του ΟΑΣΘ από ανοικτές διαδικασίες και να διατηρήσει τον κρατικό χαρακτήρα. «Ζητήσαμε, στη Βουλή, να μας απαντήσει η κυβέρνηση στο θέμα αυτό και δεν απάντησε», συμπλήρωσε.

«Με τις εξελίξεις στον ΟΑΣΘ, οι Θεσσαλονικείς γινόμαστε το πειραματόζωο της κυβέρνησης για άλλη μία φορά. Εν έτει 2017, όταν τα πάντα τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα, έχουμε για πρώτη φορά κρατισμό στη Θεσσαλονίκη», κατέληξε.

Υπέρ εποπτικού εργαλείου ο Μπουτάρης


Ο κ. Μπουτάρης τόνισε πως είναι υπέρ της δημιουργίας ενός εποπτικού εργαλείου, όπως ο διάδοχος του ΣΑΣΘ, ωστόσο επισήμανε πως είναι κατά του κρατικού ΟΑΣΘ.

«Διαφωνούμε κάθετα με το νέο κρατικό ΟΑΣΘ και σαφώς είμαστε εναντίον του κρατισμού. Όπως φαίνεται και από το παράδειγμα του ΟΑΣΑ, που δεν έχει πετύχει, ο οποίος έχει απίστευτα ελλείμματα», είπε ο Γιάννης Μπουτάρης.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης τόνισε πως το τωρινό Δ.Σ. για την εκκαθάριση του ΟΑΣΘ είναι απολύτως απαραίτητο, καθώς είναι σημαντικό να γίνει η εκκαθάριση, μέχρι το τέλος του 2019 και οι μέτοχοι να πάρουν τα λεφτά, που πρέπει να πάρουν.

«Ελπίδα μας είναι ο ΟΑΣΘ να συνεχίσει καλύτερα από ότι λειτουργεί μέχρι τώρα, γιατί κατά κοινή ομολογία δεν είναι ο ΟΑΣΘ, που ξέραμε παλιότερα και λειτουργούσε καλά», ανέφερε ο κ. Μπουτάρης.

Μάλιστα, στη δευτερολογία του ο κ. Μπουτάρης για να τονίσει την άσχημη κατάσταση, στην οποία βρίσκεται σήμερα ο Οργανισμός είπε: «Τα μέσα μαζικής μεταφοράς στο εξωτερικό τα χρησιμοποιούν οι πλούσιοι, γιατί είναι καλά μέσα. Εδώ οι οδηγοί του ΟΑΣΘ οδηγάνε σαν να κουβαλάνε τσουβάλια με πατάτες».