Μια διαφορετική βραδιά υπό την πανσέληνο, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, σας προτείνουμε γι απόψε το βράδυ. Κι αν το αίθριο είναι γεμάτο, παρόμοια βραδιά οργανώνει το γειτονικό Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού! 


Αναλυτικά:

Μουσική


Στις 21.30 εορταστική συναυλία για την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο με τίτλο: «Οι μουσικοί του δρόμου στο Μουσείο», με τους «Sailing Tomatoes», «Λόγου χάρη», και Μαρία Ευλαβή, απόψε Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017 στον κήπο της Κεντρικής εισόδου του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης. Οι επισκέπτες όπως κάθε χρόνο, θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν τις υπαίθριες εκθέσεις του Μουσείου όχι μόνο κατά την διάρκεια της ημέρας αλλά και μεταμεσονύκτια! Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Στις  21.30 το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, συμμετέχει στον εορτασμό της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου, που διοργανώνεται κάθε χρόνο από τη Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων & Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Το κοινό θα απολαύσει αγαπημένα τραγούδια από το ελληνικό και διεθνές ρεπερτόριο με τους μουσικούς Γιώργο Καραβελάκη (φωνή, κιθάρα), Νέλλη Αμαραντίδου (φωνή) και Κώστα Παπαδόπουλο (φωνή, πιάνο). Το Μουσείο θα παραμείνει επισκέψιμο για το κοινό ως τις 22.00 με ελεύθερη είσοδο  στη μόνιμη & τις περιοδικές εκθέσεις από τις 18.30 έως τις 22.00. Με την υποστήριξη: Σωματείο των Φίλων του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού. Είσοδος ελεύθερη.


Η Μελίνα Ασλανίδου θα βρεθεί στην Χαλκιδική και συγκεκριμένα στο Molos on the beach, στην παραλία Χανιώτης στη Χαλκιδική, για μία ατμοσφαιρική παράσταση με φόντο την αυγουστιάτικη πανσέληνο.

Θέατρο


Στις 21:00, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κασσάνδρας, που γιορτάζει 25 χρόνια ζωής, στο Αμφιθέατρο Σίβηρης στην Χαλκιδική, η «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου, με τον Πέτρο Φιλιππίδη, τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη και τη Ναταλία Τσαλίκη. Τιμές Εισιτηρίων: Γενική Είσοδος 13€, Προπώληση 10€

Εικαστικά


Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, παρουσιάζει τη περιοδική έκθεση με τίτλο: ΕΙΔΩΛΙΟ. Ένας μικρόκοσμος από πηλό, έως τις 30 Απριλίου 2018. Είσοδος Ελεύθερη.

Το Α.Π.Θ. και το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού συνδιοργανώνουν την περιοδική έκθεση με τίτλο: «Η Αγία Σοφία των αδελφών Fossati, μέσα από την Τρικόγλειο Βιβλιοθήκη του Α.Π.Θ.», στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων «Ευτυχία Κουρκουτίδου- Νικολαΐδου» (διάρκεια έκθεσης 15 Ιουνίου – 15 Οκτωβρίου 2017), με αφορμή τον εορτασμό για τη συμπλήρωση των 90+ χρόνων λειτουργίας (1927-2017) της Βιβλιοθήκης & Κέντρου Πληροφόρησης του Α.Π.Θ.


Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού και το Μουσείο Ιστορίας της Σερβίας παρουσιάζουν την έκθεση «Ο άγιος Σάββας Σερβίας» ως τις 13 Σεπτεμβρίου 2017, στην πτέρυγα περιοδικών εκθέσεων του ΜΒΠ «Κυριάκος Κρόκος». Στην έκθεση παρουσιάζονται απεικονίσεις του αγίου και επεξηγηματικά κείμενα σχετικά με τη ζωή και το έργο του, ενώ κεντρικό έκθεμα αποτελεί το ακριβές αντίγραφο της ποιμαντορικής ράβδου του αγίου.