ΣΧΟΛΙΑ

[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Ας τα κάψουμε μόνοι μας


Του Νωντα Στυλιανίδη

Τραγική επανάληψη των πυρκαγιών του 2007. Κάποιοι βάζουν κάθε Αυγούστου φωτιές και καίνε την Ελλάδα. Οικοπεδοφάγοι, αδιάφοροι, μανιακοί, πράκτορες ξένων δυνάμεων, διάφοροι.


Κάθε Αύγουστο με τα μελτέμια. 

Και εμείς ως κράτος τι κάνουμε για να αποσοβήσουμε το επερχόμενο κακό; Τίποτα.

Με ελλιπή επάνδρωση της πυροσβεστικής, με κατάργηση της δασοπυροσβεστικής, με μηδενική προσπάθεια ενδυνάμωσης της πολιτικής προστασίας με εθελοντές, με χαλαρούς νόμους και τερτίπια, ό,τι καίγεται τη μια χρονιά και το κλαίμε εμείς από το facebook, το χτίζουμε την άλλη με λίγες εξαιρέσεις αναδασώσεων και εθελοντικών ομάδων που προσπαθούν στα όρια τους χρόνια τώρα. 

Κανένας σχεδιασμός σε βάθος χρόνου. Αυτά κοστίζουν. Και σε ποια εκλογική περιφέρεια να κάνεις υποδομές;

Μία η λύση. Να τα κάψουμε μόνοι μας. Να τα χτίσουμε. Να τα τσιμεντάρουμε όλα. Και το καλοκαίρι με τα λάστιχα να καταβρέχουμε το τσιμέντο να δροσίσει. Α! Και το αμάξι. Το παρκαρισμένο μπροστά στην πόρτα. Ποτίζοντας το μεγαλώνει.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[ΕΙΔΗΣΕΙΣ][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

SCI-FI

[SCI-FI][bsummary]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]