[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Ιστορίες της νύχτας απόψε, στο Βυζαντινό ΜουσείοΤο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, συμμετέχει στην νέα δράση με τίτλο «Ιστορίες της Νύχτας» που οργανώνει το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Διεύθυνσης Μουσείων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί απόψε, Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017 στις 20.00. Θα γίνει  θεματική ξενάγηση από αρχαιολόγο του Μουσείου με τίτλο «Η ενδυμασία στο Βυζάντιο».

 Ενδύματα και υφάσματα αφηγούνται την ιστορία τους και μας ταξιδεύουν στο παρελθόν. Μαθαίνουμε για τα είδη ένδυσης στο Βυζάντιο, την ενδυμασία του αυτοκρατορικού ζεύγους, των αξιωματούχων και των αριστοκρατών, αλλά και για εκείνη των λαϊκών στρωμάτων. Ανακαλύπτουμε μαζί τις τεχνικές ύφανσης, το κόστος αγοράς των υφασμάτων/ενδυμάτων, αλλά και τα επαγγέλματα που συνδέονταν με τα παραπάνω. Της ξενάγησης προηγείται ολιγόλεπτη παρουσίαση σχετική με το θέμα στο αμφιθέατρο «Μελίνα Μερκούρη».

Μετά την ξενάγηση, στο αμφιθέατρο «Μελίνα Μερκούρη», θα προβληθεί η βραβευμένη ταινία με τίτλο «η Επιστροφή», παραγωγής του Μουσείου.

Είσοδος ελεύθερη.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]