Η αντικατάσταση του δ.σ. του ΟΑΣΘ από τον υπουργό Μεταφορών Χρ. Σπίρτζη είχε και... παράπλευρη μάχη: Αυτήν στο δήμο Θεσσαλονίκης, όπου Γιάννης Μπουτάρης και Σταύρος Καλαφάτης προχώρησαν σε εκ διαμέτρου αντίθετες δηλώσεις.


«Αμαρτωλή» χαρακτήρισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, την ιστορία του ΟΑΣΘ, υπογραμμίζοντας  πως «καλά έκανε ο υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης και προσπαθεί να βάλει χέρι στις αστικές συγκοινωνίες της πόλης». 

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ - ΜΠΕ, "Πρακτορείο 104,9 FM", o δήμαρχος Θεσσαλονίκης, μετά την ανακοίνωση της νέας σύνθεσης της διοίκησης του υπό εκκαθάριση ΟΑΣΘ, είπε πως «έως τώρα αντί να βελτιώνονται οι αστικές συγκοινωνίες, μια μονοπωλιακή κατάσταση, πήγαιναν στο χειρότερο. Δεν έχουμε καινούρια λεωφορεία για την εξυπηρέτηση των επιβατών, ενώ υπάρχουν οχήματα χωρίς κλιματισμό και θέρμανση».

Σε συνδυασμό με την επιθυμία για καλύτερες αστικές συγκοινωνίες στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Μπουτάρης δήλωσε πως από τον Σεπτέμβριο η δημοτική αρχή θα επιδιώξει να βρει λύσεις για το ευρύτερο κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης.

«Είναι ένα πολύπλοκο θέμα το κυκλοφοριακό. Από τον Σεπτέμβριο έχουμε σχέδιο για τους λεωφορειοδρόμους, για τις πιάτσες των ταξί, για τις φορτοεκφορτώσεις, ενώ ξεκίνησαν οι διαγραμμίσεις για την ελεγχόμενη στάθμευση» ανέφερε ο δήμαρχος. «Έχει πάψει να είναι χωριό η Θεσσαλονίκη, έχει αποκτήσει χαρακτηριστικά μεγαλούπολης», είπε χαρακτηριστικά. 

Συγκεκριμένα για τους λεωφορειοδρόμους μίλησε για περαιτέρω αστυνόμευση, αλλά και για δημιουργία φυσικών εμποδίων, είτε με κολονάκια είτε με τείχος, ώστε να κυκλοφορούν απρόσκοπτα τα λεωφορεία και να εμποδίζεται η διέλευση των Ι.Χ. αυτοκινήτων.

Καλαφάτης: Άλλα έλεγες πριν 15 ημέρες

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Εντάξει», βουλευτής Α Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης, με αφορμή θέσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης για το θέμα του ΟΑΣΘ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

‘’Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης συχνά κατηγορεί πολλούς, ανάμεσα σ’ αυτούς και τη μείζονα αντιπολίτευση, για παλαιοκομματισμό. Σήμερα, για να μας αποδείξει τον «προοδευτικό, φιλελεύθερο», πολιτικό προσανατολισμό του, με δηλώσεις του στήριξε ανεπιφύλακτα την κυβερνητική επιλογή για κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ. Για ακόμη μια φορά επιβεβαιώνει αυτό που, πολλές φορές, έχουμε επισημάνει: Την αλληλοϋποστήριξη μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Μπουτάρη.

Και καταφέρνει, μάλιστα, το ανεπανάληπτο: Μέσα σε δυο, μόλις, εβδομάδες να ταυτιστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ και να έρθει αντιμέτωπος με τον... εαυτό του! Μόλις 15 ημέρες πριν, στις 23 Ιουλίου 2017, ο ίδιος δήλωνε, σε αρθρογραφία του στη Μακεδονία της Κυριακής, ότι ένας κρατικός ΟΑΣΘ δεν είναι λύση. Συγκεκριμένα, ο ίδιος ο κ. Μπουτάρης έγραφε: “Επιχειρώντας το υπουργείο Μεταφορών να επιλύσει το πρόβλημα της δυσλειτουργίας του ιδιωτικού «μονοπωλίου» του ΟΑΣΘ, δημιουργεί ένα μεγαλύτερο. Τον μετατρέπει σε κρατικό οργανισμό, δηλαδή ένα κρατικό «μονοπώλιο».”


Και σήμερα; Μπουτάρης υπέρ ΣΥΡΙΖΑ και κατά του εαυτού του! Η επιτομή του σουρεαλισμού, με φόντο την δύσμοιρη Θεσσαλονίκη’’.