Το θέμα της έγκρισης του καλλιτεχνικού προγράμματος των 52ων Δημητρίων επανέρχεται στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, μετά την αποτυχία της διοίκησης Μπουτάρη να το "περάσει" με την πρώτη.


Ως γνωστόν, στην προηγούμενη συνεδρίαση η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων της "Πρωτοβουλίας", που έχει τη διοίκηση στο Δήμο Θεσσαλονίκης είχε προτιμήσει να αποχωρήσει και να μην παραμείνει για να ψηφίσει το θέμα,  με αποτέλεσμα αυτό να μην περάσει όταν ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταύρος Καλαφάτης, ζήτησε τη διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας. Η διοίκηση κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι έπαιξε με έναν θεσμό, ενώ η αντιπολίτευση απάντησε πως το να περάσει το θέμα των Δημητρίων ήταν... απλά μαθηματικά: Αρκεί να μην αδιαφορούσαν οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας και να παρέμεναν για να ψηφίσουν το θέμα. Επίσης, διαφοροποιείται σε βασικά θέματα, ζητώντας λιγότερες απευθείας αναθέσεις και την αλλαγή του κανονισμού ώστε την ευθύνη των Δημητρίων να έχει καλλιτεχνικός διευθυντής κι όχι ο εκάστοτε αντιδήμαρχος Πολιτισμού.

Στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης, που θα γίνει τη Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017, στις 16.00, υπάρχουν άλλα 43 θέματα, μεταξύ των οποίων:


  • ➥Περιβαλλοντική εκδήλωση του Δήμου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της 82ης Δ.Ε.Θ., κατά την περίοδο 9 έως 17 Σεπτεμβρίου 2017
  • ➥Έγκριση της λειτουργίας Δημοτικών Κέντρων Ενισχυτικής Διδασκαλίας, σχολικού έτους 2017-2018
  • ➥Πραγματοποίηση νέων κύκλων μαθημάτων Ρωσικής γλώσσας για τον τουρισμό στο Δήμο Θεσσαλονίκης
  • ➥Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του υποέργου «Επέκταση του συστήματος συμπίεσης απορριμμάτων και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου του ΣΜΑ Πυλαίας»
  • ➥Εκτέλεση της παροχής υπηρεσίας «Διετείς εργασίες συντήρησης υδραυλικών και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων σιντριβανιών Δήμου Θεσσαλονίκης»
  • ➥Έκτακτη χρηματοδότηση προς το ΝΠΙΔ «Δημοτική Εταιρία Πληροφόρησης Θεάματος και Επικοινωνίας» (ΔΕΠΘΕ), έτους 2017
  • ➥Έγκριση εκτέλεσης και τρόπου δημοπράτησης του έργου «Συντήρηση Δημαρχιακού Μεγάρου, Πολιτιστικού Κέντρου και Κολυμβητηρίου Τούμπας»