ΣΧΟΛΙΑ

[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Συνέλευση στη Μακεδονία για το μέλλον της εφημερίδας


Συνελήφθη εξ απίνης η διοίκηση της ΕΣΗΕΜ-Θ, από την απόφαση της εργοδοσίας, στις εφημερίδες Μακεδονία και Θεσσαλονίκη να αναστείλουν την έκδοση ως τις 21 Αυγούστου.


Χαρακτηριστική ήταν η ανάρτηση του γ.γ. της Ένωσης, Β. Κοντογουλίδη, στο Facebook: "Η πιο τραγική χρονιά στον χώρο του τύπου.Ενώ βρισκόμαστε σε 48ωρη απεργία στην εφημερίδα Μακεδονία για πολύμηνες καθυστερήσεις δεδουλευμένων στους εργαζόμενους,πριν από λίγο με ενημέρωσε η Βίκυ Σουλοπουλου την οποία αναζήτησα ότι η εφημερίδα Μακεδονία δεν θα εκδοθεί αναγκαστικά μέχρι τις 21 του μηνός.Η συνέχεια?Με πολλά αν.Περισσότερα για τους συναδέλφους την αυριανή μέρα", έγραψε.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΜ-Θ, της ΕΠΗΕΘ και της ΕΤΗΠΤ-Θ συγκαλούν συνέλευση όλων των εργαζομένων για ενημέρωση. Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017, στις 12.00, στην αίθουσα συνεδρίων της ΕΣΗΕΜ-Θ (3ος όροφος).

Παρά την έκπληξη αρκετών, οι εξελίξεις στη Μακεδονία μπορούν να θεωρηθούν το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου. Η κυκλοφορία των φύλλων μειώνονταν καθημερινά, ενώ η ψαλίδα των οφειλών άνοιγε ολοένα και περισσότερο. Καθώς είναι γνωστό στην αγορά ότι επιχείρηση που χρωστά τέσσερα μηνιάτικα στους εργαζόμενους είναι απίθανο αν θα καταφέρει να τα αποδώσει κάποτε, η Μακεδονική Εκδοτική Εκτυπωτική που έφθασε στο σημείο να χρωστά μηνιάτικα... ενός χρόνου, είναι σίγουρο ότι, είτε ξεπεράσει τώρα την κρίση, είτε όχι, δε θα ΄χει να δώσει ούτε ευρώ.

Οι ενέργειες των εργαζόμενων που, ουσιαστικά, χρηματοδοτούσαν την έκδοση, ήταν εξ αρχής καταδικασμένες. Μοναδική λύση ίσως να ήταν η πλήρης επανεκκίνηση. Αυτό, όμως, σημαίνει πως οι εργαζόμενοι θα πρέπει να αποδεχτούν πως δε θα πάρουν ποτέ τα οφειλόμενα, θα εργάζονται με ατομικές συμβάσεις ύψους 700 και 800 ευρώ το μήνα και θα δώσουν σοβαρή προτεραιότητα στα νέα μέσα και την ανάπτυξη των τίτλων σε αυτά, από ότι στο πανάκριβο (και ξεπερασμένο) χαρτί.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[ΕΙΔΗΣΕΙΣ][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

SCI-FI

[SCI-FI][bsummary]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]