Με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, τα ΄βαλε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης! Αφορμή, το ότι κανείς εκπρόσωπος του ΕΚΘ δεν κλήθηκε να πάρει μέρος στη σύσκεψη στο ΥΜΑΘ, ενόψει της ΔΕΘ.


"Επιλέγοντας την πεπατημένη της προηγούμενης κυβέρνησης - και κόντρα στη στάση που κρατούσατε τα χρόνια που ήσασταν στην αντιπολίτευση, όπου όχι μόνο μας καλούσατε στις συσκέψεις σας αλλά συμμετείχατε ακόμα και στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας- φέτος για άλλη μια φορά, η κυβέρνηση σας και εσείς προσωπικά γυρίσατε την πλάτης στους δοκιμαζόμενους εργαζόμενους, στερώντας τους ακόμα και το δικαίωμα μέσω των εκπροσώπων τους να θέσουν και να διεκδικήσουν βασικά αιτήματα που συνδέονται με την πόλη της Θεσσαλονίκης, τις θέσεις εργασίας αλλά και την απασχόληση γενικότερα", τονίζεται σε επιστολή του ΕΚΘ προς τον πρωθυπουργό, που κοινοποιείται και στο Γραφείο του στη Θεσσαλονίκη.

Όπως υπογραμμίζεται, "η στάση σας είναι συνολικά απαξιωτική προς το συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας και τους εκλεγμένους με δημοκρατικές διαδικασίες εκπροσώπους τους (αρκεί κανείς να ανατρέξει στις δηλώσεις σας στη Σύνοδο Κορυφής της Ρώμης, για την επέτειο των  60 χρόνων από την ίδρυση της ΕΕ, όπου εξαπολύσατε σφοδρή επίθεση κατά των συνδικάτων) γεγονός που αποτελεί πρόβλημα για τη Δημοκρατία, διότι δε μπορεί αφενός να μας αγνοείτε και αφετέρου να διαμορφώνετε άποψη συζητώντας μόνο με τους εργοδοτικούς φορείς, ακόμα και αν πρόκειται για "συσκέψεις" που δεν παράγουν παρά ανεκπλήρωτες υποσχέσεις"!

Χαρακτηρίζουν "συνέχεια της πολιτικής" που ασκεί η κυβέρνηση "και που θέλει "απέναντι" σας όποιον ασκήσει κριτική στο έργο της κυβέρνησης" τον "αποκλεισμό", όχι μόνον από τη σύσκεψη, αλλά και από φορείς όπως ο νέος ΣΑΣΘ..

Τέλος, υπενθυμίζουν ότι η Θεσσαλονίκη "βρίσκεται σταθερά στις υψηλότερες θέσεις και τα εργασιακά προβλήματα στην περιοχή εντείνονται".