Τη θετική του εντύπωση από τη συζήτηση που είχε με τη νέα διοίκηση του ΟΑΣΘ μετέφερε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του συνδικάτου των εργαζομένων, Δημήτρης Τσερμενίδης.


Όπως είπε, σήμερα στη Θεσσαλονίκη κυκλοφορούν 270 λεωφορεία, ενώ θα έπρεπε κανονικά να κυκλοφορούν στους δρόμους 420 και τον Σεπτέμβριο 525.

«Πρέπει κάποια πράγματα να τα τρέξουμε γρήγορα και έτσι πολλά από τα 360 λεωφορεία που βρίσκονται σήμερα σταθμευμένα λόγω και βλαβών, σε άλλες περιπτώσεις μικρών και σε άλλες μεγάλων και δαπανηρών, να επιδιορθωθούν και να τεθούν στην υπηρεσία του επιβατικού κοινού» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Τσερμενίδης επισήμανε, ότι ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, μετέβη στο συνδικάτο των εργαζομένων του ΟΑΣΘ και ανέλαβε εκ νέου τη δέσμευση ότι θα πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους, ενώ προηγουμένως δήλωσε ότι θα δοθεί και φέτος η διαφορά του ΦΠΑ στον Οργανισμό, που λαμβάνει με 13% και πληρώνει με 26%.

Όπως είπε ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, ο υπουργός επεσήμανε στους εργαζόμενους, ότι είναι διασφαλισμένες οι εργασιακές σχέσεις και θα υπάρξει νέα συλλογική σύμβαση εργασίας, όπως και ότι «κανένας δεν θα χάσει τη δουλειά του».