Δυο αλλοδαποί, μέλη σπείρας διακίνησης μεταναστών χωρίς έγγραφα, από την Τουρκία για χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη.


Κατά τη διάρκεια επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, την Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017, διαπιστώθηκε ότι οι δυο αλλοδαποί, ηλικίας 49 και 31 ετών, είχαν βοηθήσει 29 μετανάστες (μεταξύ τους και τέσσερα παιδιά) να περάσουν τα σύνορα από τον Έβρο και τους έφεραν στη Θεσσαλονίκη, με προορισμό την Αθήνα (κι από εκεί άλλες χώρες της Ε.Ε.), με το... αζημίωτο. Η συνεννόηση είχε γίνει με συγγενείς των μεταναστών, οι οποίοι θα κατέβαλαν και την «ταρίφα».

Εναντίον τους σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, για παράνομη μεταφορά - προώθηση μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας και για διευκόλυνση παράνομης εισόδου αλλοδαπών.

Κατασχέθηκαν δυο κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες για τις συνεννοήσεις τους, δυο κάρτες κινητής τηλεφωνίας και χρηματικό ποσό.


Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.