Παρά το ότι έχουμε τουλάχιστον έναν χρόνο για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές, τα δημοσιεύματα δίνουν και παίρνουν.


Σημερινό δημοσίευμα της Real News αναφέρει ότι ο Απόστολος Τζιτζικώστας παίζει χωρίς αντιπάλους για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

"Στην Κεντρική Μακεδονία ο Απόστολος Τζιτζικώστας θα είναι εκ νέου υποψήφιος, αποκλείοντας κάθε ενδεχόμενο να διεκδικήσει τον δήμο Θεσσαλονίκης. Εξάλλου, ο «Καλλικράτης» και τα συνταγματικά κωλύματα δεν αφήνουν περιθώρια μεταπήδησης του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, όπως βέβαια και των άλλων περιφερειαρχών, στην κεντρική πολιτική σκηνή", αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης θα κατέβει ο «μητσοτακικός» Χρήστος Μέτιος που ανέλαβε τα ηνία της Περιφέρειας το περασμένο φθινόπωρο, μετά τον θάνατο του εκλεγμένου Γιώργου Παυλίδη.

Τέλος, η εφημερίδα υποστηρίζει ότι στη Δυτική Μακεδονία υποψήφιος μπορεί να είναι ο Γιώργος Κασαπίδης. Ο «γαλάζιος» βουλευτής Κοζάνης που πρωτοεκλέχθηκε το 2004 και είδε τις σχέσεις του με την ηγεσία να δοκιμάζονται με αφορμή το θέμα της φέτας το προηγούμενο διάστημα, αποτελεί μια επιλογή για να περάσει η περιφέρεια σε «γαλάζια» χέρια.