Κανονικά κυκλοφόρησαν, σήμερα, στα περίπτερα, Τα Νέα και αύριο θα κυκλοφορήσει και Το Βήμα της Κυριακής, ενώ σε σύντομο χρονικό διάστημα αναμένεται να "βγει" στο Διαδίκτυο το πόρταλ in.gr, μετά την απόκτηση του ΔΟΛ από τον Βαγγέλη Μαρινάκη.


Μάλιστα, η εφημερίδα φιλοξενεί άρθρο του Βαγγέλη Μαρινάκη, στο οποίο υποστηρίζει ότι "βγεήκε μπροστά" για να μη συνεχιστεί η έκδοση των εφημερίδων "αποξενωμένες από το πνεύμα τους και τις αρχές τους,εξαρτώμενες ή εκβιαζόμενες από τον οιονδήποτε ισχυρό".

Κάνει λόγο για "διάφανη διαδικασία και με απόλυτο σεβασμό στις αρχές και τους νόμους που έχουν θεσμοθετηθεί για τα ΜΜΕ" και δηλώνει τη θέλησή του να εξασφαλίσει την οικονομική επιβίωση και περαιτέρω ανάπτυξη των εφημερίδων "πάνω σε υγιείς βάσεις". Ισχυρίζεται ότι ποτέ δεν αναζήτησε "την εύνοια κυβερνητικών ή άλλων παραγόντων" κι ότι δεν έχει δεσμεύσεις, ότι δεν έχει συνδεθεί με αναθέσεις έργων, ούτε ωφελήθηκε "από την παραχώρηση οισδήποτε πλουτοπαραγωγικής πηγής της χώρας".

Χαρακτηρίζει "κάτι το ξεχωριστό" τις δύο εφημερίδες και υπόσχεται "να συνεχίσουν την παράδοσή τους με τις ίδιες αρχές, με πρώτες τη Δημοκρατία, την Ελευθερία και την Κοινωνική Δικαιοσύνη. Με Όραμα και χωρίς εξαρτήσεις από ποικίλα συμφέροντα και παρέες. Με γνώμονα την προκοπή του τόπου και των ανθρώπων του, που τους θέλουμε δυνατούς και περήφανους, να μπορούν να προσφέρουν στον τόπο, να μπορούν να διεκδικούν ό,τι τους ανήκει στο πλαίσιο των καθορισμένων κανόνων. Με πίστη σε μια Δημοκρατία χωρίς αδιέξοδα, εκβιασμούς, σκευωρίες και πιέσεις, όπου Μικροί και Μεγάλοι θα έχουν τα ίδια δικαιώματα και θα απολαμβάνουν τον ίδιο σεβασμό. Με αίσθημα Ευθύνης και με Ευαγγέλιο την έγκυρη και σφαιρική ενημέρωση πληροφόρηση του Αναγνώστη για ό,τι συμβαίνει στην Ελλάδα και στον Κόσμο σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας. Με μαχητικότητα αλλά χωρίς φανατισμό- δίνοντας βήμα και στην διαφορετική αλλά τεκμηριωμένη και με ευπρέπεια διατυπωμένη γνώμη".

Και καταλήγει:

"Ακριβώς όπως το περιμένει ο Αναγνώστης από «ΤΟ ΒΗΜΑ»και «ΤΑ ΝΕΑ». Που δύναμή τους είναι οι ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ τους- οι άνθρωποι που η γνώμη τους μετράει. Θα κάνουμε το παν για να μην τους απογοητεύσουμε. Αγαπάμε τον ανήφορο, τον δύσκολο δρόμο. Είμαστε δυνατοί. Έχουμε πίστη. Είμαστε Ελεύθεροι".

Σ.Σ. Τα κεφαλαία δικά του.