Η Αριάδνη Νικολέτα Τσάπρα, γνωστή σε όλους μας ως Αρλέτα, δεν είναι πια μαζί μας. Η υπέροχη τραγουδίστρια που αγαπήσαμε, που μας κατέκτησε με η φωνή της και μια κιθάρα, έφυγε σε ηλικία 72 ετών.


Τους τελευταίους μήνες αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας. Το Νοέμβριο του 2016 είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ότι ξεγέλασε τρεις φορές τον κύριο που το λέμε θάνατο οι φορές μου νομίζω τελείωσαν είχε δηλώσει προφητικά η Αρλέτα.

Πριν από λίγους μήνες είχε υποστεί εγκεφαλικό και καρδιακό επεισόδιο. Νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Αγία Όλγα της Αθήνας.

Η Αρλέτα είχε γεννηθεί στην Ομόνοια. Έζησε εκεί ως τα 14 χρόνια της. Στη συνέχεια μετακόμισε στα Εξάρχεια όπου και έμεινε έως το θάνατό της. Καταγόταν από τον Ορχομενό Βοιωτίας.

Τη δισκογραφική της καριέρα την ξεκίνησε τη δεκαετία του ‘60 συμμετέχοντας στο λεγόμενο Νέο Κύμα της ελληνικής μουσικής. Στα πρώτα της δισκογραφικά βήματα συνεργάστηκε με αρκετούς γνωστούς συνθέτες, όπως ο Γιάννης Σπανός, ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Μίκης Θεοδωράκης. Η μουσική της Αρλέτας έτυχε ιδιαίτερης επιτυχίας σε μπουάτ.

Το 1981 ηχογράφησε τον πρώτο δίσκο με δικό της υλικό («Ενα Καπέλο με Τραγούδια»). Το 1984 και το 1985 γνώρισε μεγάλη επιτυχία με τραγούδια που της έγραψαν ο συνθέτης Λάκης Παπαδόπουλος και η στιχουργός Μαριανίνα Κριεζή στους δίσκους «Περίπου» και «Τσάι Γιασεμιού».

Θα τη θυμόμαστε μέσα από τραγούδια όπως "Μια φορά θυμάμαι", "Τα μικρά παιδιά", "Μπαντίντα ντε Κόκο", "Μπαρ το ναυάγιο", "Σερενάτα", "Καφενείο", "Λεωφορείο το δύο". Και τόσα μα τόσα ακόμη...