ΣΧΟΛΙΑ

[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Αντιπαράθεση Μπουτάρη - Καλαφάτη για τη ΔΕΘΝα... μάθει τι σκέφτεται, εφέτος, για τη ΔΕΘ, ζήτησε, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο σώμα, Σταύρος Καλαφάτης. Κι άναψε... φωτιά.


Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης υπενθύμισε ότι, σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, στις 26 Αυγούστου 2013, χαρακτήριζε «προσβολή» το ότι ο τότε πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, «έρχεται σαν κλέφτης στη ΔΕΘ», ενώ στις 30 Αυγούστου του 2017, σε άλλη συνεδρίαση του σώματος, χαρακτήρισε την Διεθνή Έκθεση «εμπορικό και όχι πολιτικό γεγονός» κι ανακοίνωνε ότι «αν γίνει χαμός στην πόλη, θα το σκεφτώ να πάω στα εγκαίνια».

«Θα ήθελα να ρωτήσω τον Δήμαρχο αν θα κάνει κι εφέτος τη γνωστή έκκλησή του προς τον πρωθυπουργό, να μην έλθει στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της ΔΕΘ. Εφέτος, Δήμαρχε, σε ποια φάση, ακριβώς, βρίσκεσαι», ρώτησε ο κ. Καλαφάτης;

Και, λίγο αργότερα, ο Γιάννης Μπουτάρης, απάντησε:

«Γινότανε της κακομοίρας και η πόλη γινόταν πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης. Ερχόταν ο πρωθυπουργός Σάββατο πρωί και έφευγε βράδυ. Ασπάστηκα την άποψη σου να γίνει ένα φόρουμ, αλλά ο δήμος δεν μπορεί να το κάνει. Ο δήμος θα μπορούσε να αναλάβει την πρωτοβουλία. Βαρέθηκα να λέω ότι δεν πρέπει να κλείνει η πόλη. Σαν τον χαζό θα πάω και στα εγκαίνια, εκείνο το οποίο πρέπει να γίνει είναι να εφαρμοστεί το master plan, το οποίο μας έχει παρουσιαστεί». 

Μιλώντας το δημοτικό συμβούλιο αναφέρθηκε στην κατάσταση της ΔΕΘ, χαρακτηρίζοντάς την μαύρη κηλίδα στην πόλη. «Δεν μπορεί η έκθεση να είναι σε αυτή την κατάσταση, μια νεκρή μαύρη κηλίδα στην καρδιά της πόλης», είπε χαρακτηριστικά. 
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[ΕΙΔΗΣΕΙΣ][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

SCI-FI

[SCI-FI][bsummary]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]