Με ένα εντυπωσιακό θέαμα που συνδύασε κινηματογραφική μουσική, τραγούδι, χορό, οπτικά εφέ και πυροτεχνήματα κι ένα ενθουσιώδες ακροατήριο 3.000 θεατών, άρχισε,  χθες, το επετειακό 20ό Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών.


Η τελετή έναρξης φιλοξενήθηκε στον αύλειο χώρο του Παλαιού Δημοτικού Σχολείου Σίνδου.

Η Ορχήστρα Νέων Σίνδου υπό τη διεύθυνση του Μίλτου Πολυχρονίδη ερμήνευσε μουσικές και τραγούδια από τον ελληνικό και διεθνή κινηματογράφο, έχοντας στη σκηνή τη χορωδία του Πειραματικού Γυμνασίου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και τους Π. Μπαλτατζή, Θ. Βουτσικάκη, Στ. Φαρμάκη, Αγ. Ιτόγια, Γ. Περίν και  Κ. Τσαχουρίδη, τον οποίο συνόδευσε με την ποντιακή λύρα του ο αδελφός του Ματθαίος. Υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση της Ρίτας και Γιάννη Πουταχίδη, οι χορευτικές ομάδες Nemeldia, Κίνηση, Αρμονία και Πούπουλο έφτιαξαν την… ατμόσφαιρα αναπαριστώντας σκηνές από γνωστά μιούζικαλ.

Το κλίμα ζεστάθηκε από νωρίς καθώς οι προσκεκλημένες μπάντες από την Ισπανία, την Ιταλία, τη Λετονία, τη Βουλγαρία, την Κύπρο, τη Λαμία, το Λαγκαδά και την Καλαμαριά περιδιάβηκαν με τις μουσικές τους τους δρόμους της Σίνδου, λίγο πριν παρουσιαστούν στο κοινό κατά την τελετή έναρξης.


«Η μουσική όμως περισσότερο ίσως από κάθε άλλη τέχνη ενώνει, γιατί γαληνεύει τα πάθη, εξυψώνει τα ήθη και γεφυρώνει κουλτούρες. Κι αυτός είναι ένας πολύ όμορφος και σημαντικός λόγος να είμαστε κάθε χρόνο εδώ, μαζί με τα νέα παιδιά από την Ισπανία, την Ιταλία, τη Λετονία, τη Βουλγαρία, την Κύπρο και την Ελλάδα!» ανέφερε στο σύντομο χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Δέλτα Ευθύμιος Φωτόπουλος, ο οποίος μίλησε για εκείνους που πριν 20 χρόνια «γέννησαν» το Φεστιβάλ αλλά και για εκείνους που το συνέχισαν, ενώ ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους χορηγούς και τους χορηγούς επικοινωνίας, τους εθελοντές αλλά και τις Υπηρεσίες του Δήμου που εργάστηκαν για την επιτυχία του Φεστιβάλ. 

Ο Δήμαρχος έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στο Παλαιό διατηρητέο Δημοτικό Σχολείο Σίνδου, για το οποίο είναι σε εξέλιξη διαδικασίες αναστήλωσής του προκειμένου να αποδοθεί και πάλι στην τοπική κοινωνία στεγάζοντας το νέο Δημαρχείο του Δήμου Δέλτα, εκφράζοντας την ελπίδα ότι πολύ σύντομα το έργο θα ολοκληρωθεί.