Πεδίο... βολής, στη δυτική Θεσσαλονίκη, είχαν οργανώσει ένοπλοι Ρομά οι οποίοι ανέβαζαν τη «δραστηριότητά» τους στο Facebook! Αυτό, όμως, στάθηκε μοιραίο, αφού αστυνομικοί
του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης είδαν το βίντεο και τους εντόπισαν!


Οι αστυνομικοί είδαν το βίντεο στο λογαριασμό 22χρονου στο Facebook. Απεικονίζονταν ο ίδιος κι άλλα εννέα άτομα να... ασκούνται στην σκοποβολή με πιστόλια και ημιαυτόματα! Από την έρευνα της αστυνομίας προέκυψε ότι, από τον Ιούνιο του 2016, ως τις αρχές του 2017, έκαναν συχνά... βολές!

Χθες, 19 Ιουλίου 2017, αστυνομικοί έστησαν ενέδρα στους νεαρούς Ρομά και συνέλαβαν έναν νεαρό 21 χρόνων κι έναν 39χρονο. Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στα σπίτια τους και σε αποθηκευτικό χώρο ενός 41χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν  περίστροφο, ημιαυτόματο όπλο κρότου – αερίου, πιστόλι κρότου – αερίου, 17 φυσίγγια και 31 φυσίγγια αερίου, δυο γεμιστήρες, ξύλινο ρόπαλο baseball, δυο σπαθιά, δυο μαχαίρια και μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δέκα Ρομά, ηλικίας 19 έως 53 ετών (οι οκτώ εκ των οποίων εντοπίστηκαν και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση Νομοθεσίας που αφορά στη «Ρύθμιση θεμάτων που αφορούν όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες, εκρηκτικούς μηχανισμούς και άλλες διατάξεις».

Οι δυο από τη... συμμορία με τα όπλα (ο 21χρονος και ο 39χρονος) οι οποίοι συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, όταν τους εντόπισαν οι αστυνομικοί, αντιστάθηκαν και πάλεψαν για να αποφύγουν τη σύλληψη. Σχηματίστηκε επιπλέον δικογραφία σε βάρος τους για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αντίστασης, απείθειας, παραβάσεων Νομοθεσίας που αφορά στη «Ρύθμιση θεμάτων που αφορούν όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες, εκρηκτικούς μηχανισμούς και άλλες διατάξεις» και Νομοθεσίας «Περί εξαρτησιογόνων ουσιών».

Επιπλέον, από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, σε βάρος του 39χρονου εκκρεμούν απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, για το αδίκημα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης έξι ετών, βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης με το οποίο διατάσσεται η σύλληψή του για παράβαση του Νόμου «Περί Ναρκωτικών», απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης για παράβαση του Νόμου «Περί όπλων», με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών και απόφαση Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης για το αδίκημα της απείθειας, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 20 ημερών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για να διαπιστωθεί τι άλλο, εκτός από... εκπαιδευτικές βολές, έκαναν με τα όπλα.


Τη φωτογραφία έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία.