Την άρση της αδικίας, όπως τη χαρακτηρίζουν, για χιλιάδες στρατιωτικούς, σχετικά με το επίδομα παραμεθορίου που προβλέπει ο νόμος Ν.4472/2017 ζητάει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.).

Με επιστολή τους προς την πολιτική ηγεσία και τους Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, τα μέλη της Ομοσπονδίας ζητούν  την προσθήκη όλων των παραμεθόριων περιοχών για την χορήγηση του επιδόματος παραμεθορίου, που χαρακτηρίζονται ως παραμεθόριες ή ορεινές-μειονεκτικές με γεωγραφικά κριτήρια και την εναρμόνιση με το ισχύον νομικό πλαίσιο για το σύνολο των εργαζομένων στο Δημόσιο.

Υπενθυμίζεται ότι ο νόμος 4472/2017 δεν ορίζει ως παραμεθόριες περιοχές τις μονάδες που βρίσκονται στους νομούς Ιωαννίνων -Θεσπρωτίας – Καστοριάς – Φλωρίνης – Πέλλας –  Κιλκίς –  Σερρών – Δράμας – Ξάνθης και Ροδόπης (Μονάδες προκαλύψεως Σ.Ξ. – Μονάδες Πολεμικής Αεροπορίας Νομών Καστοριάς και Ροδόπης), τη νήσο Σκύρο για το στρατιωτικό προσωπικό του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού, το νομός Κυκλάδων, τις Μονάδες στο όρος Μουστάκο του νομού Χανίων και τις Μονάδες της περιοχής Ζήρου Δήμου Σητείας του νομού Λασιθίου.