Οι “Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία” απευθύνουν κάλεσμα σ’ όλους τους φορείς και προσωπικότητες του ευρύτερου χώρου της κεντροαριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής αριστεράς, του προοδευτικού
κέντρου και της πολιτικής οικολογίας, να συμμετάσχουν ενεργά στη συγκρότηση του ενιαίου φορέα του χώρου.


Σε ανακοίνωσή τους υπογραμμίζουν ότι η συμπόρευση με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη πρέπει να γίνει "χωρίς άλλη καθυστέρηση". Ειδικά για τις αποφάσεις του συνεδρίου της ΔΗΣΥ υποστηρίζεται ότι  "έχουν δημιουργήσει όλες τις προϋποθέσεις που είχαν τεθεί από όλες τις ενδιαφερόμενες δυνάμεις εκτός ΔηΣυ, για την υλοποίηση του εγχειρήματος με ένα ενωτικό Ιδρυτικό Συνέδριο δημιουργίας νέου, ενιαίου κόμματος και εκλογής του επικεφαλής του από τη βάση. Επιπλέον, η συγκρότηση μιας «Ανεξάρτητης Επιτροπής Δεοντολογίας και Πιστοποίησης Διαδικασιών’’ με Πρόεδρο το Νίκο Αλιβιζάτο, προσδίδει την απαραίτητη αξιοπιστία και φερεγγυότητα".

Για τις Κινήσεις "είναι η στιγμή της ευθύνης και των αποφάσεων για όλους. Το πολιτικό διακύβευμα είναι τεράστιο, ιστορικό. Η ανανέωση και ενοποίηση του χώρου μας συνιστούν τους πολιτικούς όρους που θα του επιτρέψουν να αναδειχθεί στον πολιτικό πρωταγωνιστή στην πολιτική σκηνή για την ομαλή πολιτική, δημοκρατική πορεία της χώρας, την έξοδο από την κρίση, την επιστροφή στην αναπτυξιακή, μεταρρυθμιστική πορεία, στην Ευρωπαϊκή κανονικότητα, μακριά από κάθε λαϊκισμό ή συντηρητισμό του παρελθόντος".

"Οι Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία" καλούν όλα τα κόμματα, τις κινήσεις και τις προσωπικότητες του χώρου "να παραμερίσουν οποιεσδήποτε επιφυλάξεις, να αρθούν στο ύψος της ιστορικής πρόκλησης  και να συμμετάσχουν άμεσα και ενεργά  στο εγχείρημα της συγκρότησης και συνδιαμόρφωσης του ενιαίου φορέα".

Και καταλήγουν με μια φράση ιδιαίτερα αγαπητή σε... άλλους πολιτικούς χώρους: "Οι Καιροί  ου Μενετοί..."