Δυο διαφορετικές μουσικές εκδηλώσεις σας προτείνουμε γι απόψε το βράδυ: Τη συναυλία για τον Μίκη Θεοδωράκη στο Θέατρο Γης και τη... ραδιοφωνική βραδιά στην πλατεία του Μεγάρου Μουσικής.


Αναλυτικά:

Μουσική


Στις 21.30, η συναυλία με τίτλο «Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη», μία ιστορική παράσταση – αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη, στο Θέατρο Γης, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Δάσους 2017. 300 χορωδοί θα σχηματίσουν μία πελώρια χορωδία, η οποία με τη συνοδεία Συμφωνικής Μαντολινάτας θα αποδώσει μερικά από τα αριστουργήματα του μεγάλου μας δημιουργού. Τιμές Εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 15€. Σπουδαστικά / Ανέργων: 10€.


Στις 22.00 υπαίθρια εκδήλωση που διοργανώνει ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη του Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στην πλατεία που ενώνει τα δύο κτήρια του ΟΜΜΘ και με θέα προς τη θάλασσα. Η μουσική εκδήλωση θα διαρκέσει τρεις ώρες, έως τη 1.00 μετά τα μεσάνυχτα, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό. Ξεναγός, ο γνωστός δημοσιογράφος Λευτέρης Κογκαλίδης, ο οποίος θα παρουσιάσει 50 δημοφιλείς μουσικές συνθέσεις, ελληνικές και ξένες, που προέρχονται από την προσωπική δισκοθήκη του. Η αναπαραγωγή του προγράμματος θα έχει τη μορφή νυκτερινής ραδιοφωνικής εκπομπής, ανοικτής στο κοινό, με τον έμπειρο παραγωγό και παρουσιαστή να προαναγγέλλει από μικροφώνου στοιχεία για την ιστορία και την ταυτότητα γνωστών δημιουργιών.

Θέατρο


Στις 21.30, στο πλαίσιο των Ημερών Θεάτρου 2017 Δήμου Παύλου Μελά, στα Ανοιχτά Θέατρα Κρύας Βρύσης και Βυζαντινών Νερόμυλων με 6+1 παραστάσεις στις 3, 4, 5, 6, 7, 9 και 12 Ιουλίου 2017.  Όλες οι παραστάσεις είναι με Ελεύθερη Είσοδο για το κοινό. Σήμερα, στο Ανοιχτό Θέατρο των Βυζαντινών Νερόμυλων, «Ανθισμένες Μανόλιες» του Ρόμπερτ Χάρντλινγκ, από το Θεατρικό Εργαστήρι «Μελίνα Μερκούρη» και την Πειραματική Σκηνή σε σκηνοθεσία Σταμάτη Στάμογλου.