Χωρίς τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ έχει μείνει το Κιλκίς! Το τηλεφωνικό κέντρο μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη με αποτέλεσμα, όπως υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι, οι μεταφορές ασθενών να γίνονται με καθυστέρηση.


Το ΕΚΑΒ-2 τομέας Κιλκίς διαθέτει 36 διασώστες και 7 ασθενοφόρα. Με το υπάρχον προσωπικό καθημερινά στον νομό επιχειρούν 10 ασθενοφόρα: 4 το πρωί, 3 το απόγευμα και 3 την νύχτα. Μέχρι και πριν δυο μήνες τα περιστατικά του νομού και του νοσοκομείου σε ότι αφορά τα εξιτήρια τις επιστροφές και τις επανεξετάσεις εξυπηρετούνταν άμεσα χωρίς καμία καθυστέρηση. 

Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, "από τη στιγμή που το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ-2 τομέας Κιλκίς μεταφέρθηκε στο παράρτημα Θεσσαλονίκης σχεδόν καθημερινά τα περιστατικά εντός και εκτός του νομού φεύγουν με καθυστέρηση ακόμη και 24ωρου γιατί οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης που δέχονται τις τηλεφωνικές κλήσεις των τμημάτων του Νοσοκομείου και των πολιτών απέχουν από τα δευτερογενή τους καθήκοντα. Δηλαδή, εκτελούν μόνο τα επείγοντα και δεν μεταφέρουν άμεσα εξιτήρια, επιστροφές και επανεξετάσεις ασθενών που χρειάζονται ασθενοφόρο".

Οι εργαζόμενοι αναφέρουν, ενδεικτικά, ότι την Παρασκευή 14/07/2017 από την παθολογική κλινική του νοσοκομείου Κιλκίς κατακεκλιμένη ασθενής 91 ετών με αποκατασταθείσα ΟΝΑ - Ca ήπατος- ηλεκτρολυτικές διαταραχές- μεταφέρθηκε με ΙΧ αυτοκίνητο στο σπίτι τηςστο Κιλκίς . Επίσης, ασθενής 94 ετών με εμπύρετο σε αποδρομή - καρδιακή ανεπάρκεια- βηματοδότη και άνοια μεταφέρθηκε την επομένη 15/07/2017 με ιδιωτικό ασθενοφόρο στην οικία της στο Κιλκίς. Ασθενείς από την ορθοπαιδική κλινική 84 και 85 ετών αντίστοιχα με χειρουγηθέντα κατάγματα ισχίων μεταφέρθηκαν την επομένη 18/07/2017 με το ΕΚΑΒ στα σπίτια τους στην Γουμένισσα Κιλκίς.

Επισυνάπτουν, μάλιστα, έγγραφο του διευθυντή της Ορθοπεδικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς προς το διοικητή και τη διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, στο οποίο επισημαίνει το πρόβλημα με τις διακομιδές.