Ολοκληρώθηκε σήμερα η πώληση της Αγοράς Μοδιάνο στην “One Outlet Α.Ε.” με την υπογραφή της σχετικής σύμβασης με την οποία το ΤΑΙΠΕΔ μεταβιβάζει το ποσοστό 43,63% εξ αδιαιρέτου κυριότητας επί του ακινήτου προς τον Επενδυτή.


Σε ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ υπενθυμίζεται ότι η One Outlet Α.Ε. είχε ανακηρυχθεί πλειοδότρια στη διαγωνιστική διαδικασία που είχε διεξάγει το ΤΑΙΠΕΔ, έχοντας υποβάλει προσφορά ύψους 1.900.000 ευρώ. Στο πλαίσιο της συναλλαγής η One Outlet Α.Ε. αποκτά το σύνολο του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας ειδικού σκοπού, την οποία συνέστησε το ΤΑΙΠΕΔ για τις ανάγκες του διαγωνισμού και στην οποία εισέφερε το ποσοστό 43,63% εξ αδιαιρέτου κυριότητας επί του ακινήτου.

Η Αγορά Μοδιάνο χτίστηκε το 1925 στο εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, μεταξύ των σημερινών οδών Βασιλέως Ηρακλείου και Ερμού, κατά την περίοδο ανοικοδόμησης της πόλης μετά την πυρκαγιά του 1917. Αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κτήρια της εποχής του μεσοπολέμου και είναι η μεγαλύτερη διασωζόμενη αγορά τροφίμων του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης.