Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΑΛΑΜΑΤΗ*

Σε σημερινό ρεπορτάζ έγκυρης πένας διαβάζω ότι στο πλαίσιο της διεύρυνσης που επιχειρεί η ΝΔ "παίζουν" μεταξύ άλλων δύο ονόματα: η Άννα Διαμαντοπούλου-είτε μετεκλογικά, είτε και προεκλογικά- και ο Πέτρος Τατσόπουλος, με τη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο στη Β' Αθηνών.


Θυμίζω επίσης ότι είναι σε εξέλιξη και μάλιστα με ορατά αποτελέσματα η ανάδειξη μιας φρέσκιας ομάδας νέων στελεχών, μέσω της διαδικασίας του μητρώου.

Καθώς και οι δύο απόπειρες αφορούν πρόσωπα, που ως σύμβολα θα επιλεγούν για να προσθέσουν στη ΝΔ, έχω την άποψη πως αυτές οι δύο διαφορετικές στρατηγικές δεν μπορούν να λειτουργήσουν παράλληλα, αλλά είναι αλληλοσυγκρουόμενες, δεν θα προσθέσουν δυνάμεις, αλλά θα πολλαπλασιάσουν τον προβληματισμό μεγάλου κομματιού της κοινωνίας.

Ο φρέσκος αέρας και η ελπιδοφόρα αύρα ανθρώπων μέσα από τα σπλάχνα της κοινωνίας, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΝΔ και γίνονται πολιτικά στελέχη δράσης και προσφοράς, είναι δύσκολο να συνυπάρξουν με το ταγγισμένο άρωμα που αποπνέουν δοκιμασμένα πολιτικά στελέχη, προερχόμενα από τα στοκ του πολιτικού προσωπικού.

Στην πρώτη περίπτωση είναι ξεκάθαρο πως μπαίνουν άνθρωποι που έχουν και θέλουν να δώσουν για την παράταξη και την πατρίδα, στη δεύτερη περίπτωση σχηματίζεται η εντύπωση πως άνθρωποι, που δεν εννοούν να καταλάβουν πως η πολιτική αλλά και η χώρα μπορούν να συνεχίσουν και χωρίς αυτούς, αναζητούν σανίδα ατομικής πολιτικής επιβίωσης στην πασιφανή υπεροχή της ΝΔ, στην πορεία προς τις εκλογές. Η ΝΔ πρέπει να ξεκαθαρίσει τη στάση της τώρα. Οι προθέσεις της θα πρέπει να είναι σαφείς απέναντι στην Ελληνική κοινωνία. Ακόμη κι αν επιλεγεί αυτός ο δρόμος, της διεύρυνσης μέσω της ένταξης στο σώμα της ΝΔ επώνυμων πολιτικών στελεχών, θα πρέπει να γίνει σαφές πως αυτό συμβαίνει με πρωτοβουλία της ΝΔ και φυσικά να επενδυθεί με πολιτικό δια ταύτα.

Η αιτιολόγηση της επιλογής αυτής, που περνά μέσα από τη δήλωση "θα κάνουμε τα πάντα, αρκεί να φύγουν αυτοί", δεν μπορεί να την υποστηρίξει αξιόπιστα, στην πορεία μέχρι τις εκλογές και μπορεί να καταστεί και επικίνδυνη κατά την διακυβέρνηση του τόπου μετά τις εκλογές..

*Ο Δημήτρης Γαλαμάτης είναι μέλος της Π.Ε. της Ν.Δ., π. βουλευτής Β Θεσσαλονίκης, π. δήμαρχος Βόλβης
**Το κείμενο δημοσιεύτηκε στο λογαριασμό του Δ. Γαλαμάτη, στο Facebook