[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Το ΠΑΣΟΚ είναι 'δω, ενωμένο δυνατό (;)
Απίστευτη προσπάθεια επανόδου του ΠΑΣΟΚ, με το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Ενώθηκαν, ξανά, όλες οι (γνωστές) δυνάμεις της κεντροαριστεράς, για να αποδείξουν πως ο χώρος... χωράει κι άλλους.


Διεκδικούν να πάρουν πίσω αυτά που τους πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ, με το κόλπο γκρόσο πριν δυο χρόνια. Θα τα καταφέρουν; Όταν βλέπεις μαζί τον Γ.Α.Παπανδρέου, την Φώφη Γεννηματά, τα παλιά στελέχη στα πρώτα καθίσματα, αρχίζεις να πιστεύεις ότι, τελικά, στη χώρα αυτή όταν ο αείμνηστος Μανώλης Ρασούλης τραγουδούσε "όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν", είχε στο νου του την πολιτική σκηνή της χώρας... Δικαιώθηκε και το 2004 και το 2009 και το 2010 και το 2015. Ώρα να δικαιωθεί άλλη μία φορά.

Τη χαρά της δεν μπορούσε να κρύψει στο κλείσιμο του Συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης η επικεφαλής και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά: «Ε,ναι,λοιπόν, επιστρέψαμε!», άρχισε την ομιλία της!

Κι ύστερα μας θύμισε το σύνθημα... το ΠΑΣΟΚ είναι ΄δω:  «Είμαστε ενωμένοι και όλοι μαζί μπορούμε, με τη δέσμευση για σκληρή δουλειά», είναι το ηχηρό μήνυμα του Συνεδρίου, είπε και υπογράμμισε πως «η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν είναι άθροισμα πολέμαρχων, αλλά κίνημα λαού και ως τέτοιο μπορεί να υπάρξει και να τραβήξει μπροστά». Να και το κίνημα, για να θυμηθούμε τον Ανδρέα Παπανδρέου...

Η κ. Γεννηματά επανέλαβε την πρόταση για εθνική συνεννόηση. Επιτέθηκε στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο κατηγόρησε ότι έδειξε ένα «πρωτοφανές δείγμα καθεστωτικής αντίληψης», όταν μίλησε για "θεσμικό εμπόδιο", αναφερόμενος σε απόφαση της δικαιοσύνης, επειδή διαφωνεί, και τόνισε πως η ΔΗΣΥ θα αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στους αντιπροσωπευτικούς θεσμούς της Δημοκρατίας, που, όπως είπε, έχουν «κλονιστεί».

Παρατήρησε ότι η ΔΗΣΥ δέχεται «επιθέσεις φιλίας» από παντού, διότι όλοι αναγνωρίζουν την άνοδο της και δήλωσε κατηγορηματικά: «Μέρος της λύσης θα γίνουμε. Δεν πρόκειται, όμως, να γίνουμε συμπλήρωμα κανενός».

Αλήθεια, θα γίνει η Δημοκρατική Συμπαράταξη μέρος της λύσης μαζί με το... θεσμικό εμπόδιο; Και πώς μπορεί να επιτευχθεί αυτό; Αφού, όπως η ίδια είπε λίγο αργότερα, κάποιοι έχουν πάρει «απίστευτο κατήφορο» κι επιτίθενται στο ΠΑΣΟΚ με σκανδαλολογία και ξεκαθάρισε πως η θέση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είναι «διαφάνεια για τους πάντες και παντού».

Εξέφρασε την εκτίμηση ότι αυτή η «επίθεση σκανδαλολογίας» δεν γίνεται τυχαία, παράλληλα με το συνέδριο της ΔΗΣΥ, και ειδικότερα σε ότι αφορά τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, δήλωσε τα εξής: «Επιθέσεις στον πρωθυπουργό που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, την Κύπρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και θωράκισε τη χώρα, δεν πιάνουν. Θα πάρουν την περιφρόνηση που τούς αξίζει, ματαιοπονούν». Αποκατέστησε, λοιπόν και τους εκσυγχρονιστές.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[ΕΙΔΗΣΕΙΣ][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

SCI-FI

[SCI-FI][bsummary]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]