Σφοδρή επίθεση κατά της αντιπολίτευσης (ειδικά κατά της παράταξης του Στ. Καλαφάτη) εξαπέλυσε, πριν από λίγο, η διοίκηση Μπουτάρη, με αφορμή το ότι χθες βράδυ, δεν είχε
τις απαραίτητες ψήφους για να "περάσει" το πρόγραμμα των Δημητρίων, ενώ και το θέμα του 12ου Δημοτικού Σχολείου γύρισε υπέρ της με ισχνή πλειοψηφία.


Για το θέμα του 12ου Δημοτικού, στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι "επικράτησε τελικά η λογική",  ενώ προστίθεται πως υπήρξε "σαφής και εξ αρχής θέση για την ανάγκη μεταστέγασης του σχολείου λόγω της διαπιστωμένης ακαταλληλότητας του γηρασμένου προκάτ κτηρίου". Κάνει λόγο για "εμμονή" της αντιπολίτευσης, υπογραμμίζει πως στη στάση αυτή συντάχθηκε και η Χρυσή Αυγή (αποφεύγοντας να επισημάνει πως ούτε οι παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, των Οικολόγων και οι "Μένουμε Θεσσαλονίκη" ήθελαν το κλείσιμο του σχολείου) και θέτει ερωτήματα:

"Πώς είναι δυνατόν εκείνοι που παραδέχονται την ακαταλληλότητα του συγκεκριμένου κτηρίου να εμμένουν στην παραμονή των μαθητών, ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου έχουν αποφανθεί εδώ και χρόνια για την ανάγκη απομάκρυνσης των τελευταίων;

Ποιοι και με ποιον τρόπο ωφελούνται με το να δίνουν ψεύτικες υποσχέσεις και φρούδες ελπίδες στους γονείς των παιδιών;

Πώς είναι δυνατόν, εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι να απαξιώνουν τις υπηρεσίες του δήμου και να ζητούν τη λήψη απόφασης κομίζοντας εξωθεσμικές εκθέσεις και μελέτες, αμφιβόλου επιστημονικής αξίας;"

Κατηγορεί την αντιπολίτευση για "μικροπολιτικά παιχνίδια και τακτικισμούς" και για πρώτη φορά αναφέρεται σε ανακοίνωση της Διοίκησης και το όνομα του δημάρχου, προσθέτοντας πως τέτοια παιχνίδια "σε τέτοιου είδους θέματα δεν είναι αποδεκτά από τη διοίκηση του Γιάννη Μπουτάρη". 

Όσον αφορά το θέμα των Δημητρίων, που δεν πέρασε καθώς δεν υπήρχαν στην αίθουσα οι περισσότεροι σύμβουλοι της διοικούσας παράταξης του Γιάννη Μπουτάρη, υπογραμμίζεται:

|Στην τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, που ακολούθησε την έκτακτη, και συγκεκριμένα στο θέμα για τα «Δημήτρια», γίναμε μάρτυρες, για δεύτερη φορά, μιας ετερόκλητης συμμαχίας κατά την οποία οι ψήφοι των λίγων αποστασιοποιημένων στελεχών της συμπολίτευσης σε μια προσπάθεια να επιβιώσουν πολιτικά, αθροίστηκαν με αυτούς της δεξιάς αντιπολίτευσης. Προσπάθησαν έτσι  να… πλήξουν την υλοποίηση του ιστορικού πολιτιστικού θεσμού των «Δημητρίων» που είναι ταυτισμένα με την πόλη της Θεσσαλονίκης. Τα «Δημήτρια» αποτελούν κορωνίδα πολιτιστικής και δημοκρατικής έκφρασης. Αυτοί που τα καταψήφισαν, ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους απέναντι στην πόλη".

Μάλιστα η ανακοίνωση κλείνει με... έκκληση προς "πολίτες του δημοκρατικού τόξου": "Στο όραμά μας για την Θεσσαλονίκη της επόμενης ημέρας, που συνεχώς θα εξελίσσεται για το καλό των δημοτών και της πόλης, έχουν θέση όλοι οι πολίτες του δημοκρατικού τόξου. Τους καλούμε να έρθουν κοντά μας και να υλοποιήσουμε από κοινού όλα αυτά που ονειρευόμαστε και σχεδιάζουμε", αναφέρεται.