[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bleft]

Πήρε φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα ο δήμος Θεσσαλονίκης
Στην ολική άρση των μέτρων διασφάλισης των συμφερόντων του Δημοσίου που είχαν εφαρμοστεί σε βάρος του Δήμου Θεσσαλονίκης από το 2013, προχώρησε η αρμόδια οικονομική υπηρεσία.


Ο Δήμος Θεσσαλονίκης διαθέτει πλέον Φορολογική και Ασφαλιστική Ενημερότητα και μπορεί να προχωρήσει στην αναχρηματοδότηση των τεσσάρων δανείων που έχει συνάψει με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με χαμηλότερο επιτόκιο, στην είσπραξη του 50% των εσόδων του τα οποία καταθέτονταν με Γραμμάτια στο εν λόγω Ταμείο, στην αποζημίωση λόγω απαλλοτρίωσης ακίνητης περιουσίας του από την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, καθώς και στην αξιοποίηση ποσού 2.000.000€, που παρέμενε δεσμευμένο σε τραπεζικό λογαριασμό του Δήμου, σε πιστωτικό ίδρυμα.

«Τακτοποιήσαμε όλες τις οφειλές μας προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, οφειλές που είχαν προκύψει από την υπόθεση της υπεξαίρεσης. Νοικοκυρέψαμε τον Δήμο, έχοντας πλέον αποκτήσει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα» δηλώνει σχετικά η αρμόδια Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Άννα Αγγελίδου – Πολυχρονιάδου, και προσθέτει: «Είμαστε πλέον σε θέση να εξοικονομήσουμε πόρους για την αντιμετώπιση λειτουργικών και επενδυτικών αναγκών μας, για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων καθώς και για την αντιμετώπιση όλων των εκκρεμοτήτων που είχαν ως προϋπόθεση την απόκτηση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας και που ταλάνιζαν τον Δήμο επί πολλά χρόνια».
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


PUBLI

Απαντήσεις στις 15 πιο συχνές ερωτήσεις των πολιτών για το νέο Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης της Θεσσαλονίκης

Στις πρώτες εβδομάδες εφαρμογής του, το νέο Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης (ΣΕΣ) του Δήμου Θεσσαλονίκης , έχει δημιουργήσει ένα νέο ...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]