[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bleft]

Κως: Στη "μάχη" και το παράρτημα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (φωτογραφίες)
Με κλιμάκιο εννέα διασωστών ενεργοποιήθηκε άμεσα το παράρτημα Κω της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης μετά την μεγάλη σεισμική δόνηση των 6.4 ρίχτερ που σημειώθηκε χθες στη 1.31 τα ξημερώματα και προκάλεσε τεράστιες καταστροφές στο νησί.

Σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τον Δήμο και το ΕΚΑΒ οι εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης ήταν επί ποδός όλο το βράδυ, ερευνώντας για τραυματίες και προσφέροντας Α’ Βοήθειες όπου χρειάζονταν.

Από το σεισμό βρήκαν το θάνατο δύο τουρίστες που καταπλακώθηκαν από τον τοίχο ενός μπαρ που κατέρρευσε, ενώ ακόμα ένας είναι βαριά τραυματισμένος. Στην ανάσυρση των νεκρών συνέδραμαν και μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.


Οι ζημιές στο νησί είναι μεγάλες, με το λιμάνι της Κω να έχει υποστεί μεγάλες καταστροφές και κτίρια στην παλιά πόλη να έχουν καταρρεύσει. Στην Κω βρίσκονται αυτή τη στιγμή δυνάμεις της ΕΜΑΚ με δύο σκύλους έρευνας, διασώστες του ΕΚΑΒ από την Ρόδο, ενώ επί ποδός είναι και ο στρατός.

Μετά από έναν μεγάλο μετασεισμό της τάξης των 5.1 ρίχτερ, αυτή τη στιγμή η κατάσταση φαίνεται να είναι διαχειρίσιμη.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


PUBLI

Απαντήσεις στις 15 πιο συχνές ερωτήσεις των πολιτών για το νέο Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης της Θεσσαλονίκης

Στις πρώτες εβδομάδες εφαρμογής του, το νέο Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης (ΣΕΣ) του Δήμου Θεσσαλονίκης , έχει δημιουργήσει ένα νέο ...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]