[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Τα... τραπεζάκια ξανάρχονταιΤα τραπεζοκαθίσματα... ξανάρχονται στην επικαιρότητα. Τη Δευτέρα, το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, θα ασχοληθεί με δύο περιοχές όπου προβλέπεται ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων: Τον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας και τη Νέα Παραλία.


Αναμένονται... αψιμαχίες, καθώς η διοίκηση δεν τα ΄χει καταφέρει και, ακόμη και σύμβουλοι της πλειοψηφίας, δεν συμφωνούν με την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων και στα δύο σημεία. Ειδικά με το θέμα της παραλίας, πολλά έχουν γραφτεί και έχει αναπτυχθεί ολόκληρο... κίνημα αντίδρασης, στη λογική του τραπεζοκαθίσματος και των σκαμπό, καθώς, ήδη, στο κομμάτι από τον Λευκό Πύργο ως τους Ομίλους λειτουργούν πέντε σημεία με αναπτυγμένα τραπεζοκαθίσματα κι όλοι φοβούνται πως η διάθεση των περίφημων Γυάλινων Περιπτέρων σε ιδιώτες απλά θα σημάνει την έναρξη της ανάπτυξης λευκών ομπρελών σε όλο το μήκος της παραλίας...

Όσο για τον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, ο οποίος αναμένεται να επεκταθεί και από την Τσιμισκή ως την παραλιακή λεωφόρο Νίκης (το έργο έχει ενταχθεί στη συνέργεια Δήμου - Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων) αυτήν τη στιγμή θυμίζει... κρανίου τόπο (σύμφωνα με πρόσφατη ανάρτηση στο Φέισμπουκ του δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας, πρώην αντιδημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα) κι ενώ θα περίμενε κανείς να φυτευθεί κανένα δένδρο, τελικά θα ξεπεταχθούν... μανιτάρια υγραερίου για τις κρύες νύχτες του χειμώνα και ανεμοπετάσματα κόντρα στα μελτέμια του Αυγούστου, για να προστατεύονται οι πελάτες των καφέ της περιοχής...

Κατά τα λοιπά, η 12η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα  10 Ιουλίου 2017, στις 16.00, θα ασχοληθεί με άλλα 49 θέματα, μεταξύ των οποίων:

 • ➤Παρουσίαση από τον Καθηγητή Σεισμολογίας στο Εργαστήριο Γεωφυσικής του ΑΠΘ, Εμμανουήλ Σκορδύλη, με θέμα: «Σεισμοί: Σύγχρονες τάσεις, αντιμετώπιση – προστασία»
 • ➤Έγκριση επικαιροποιημένων σχεδίων ενεργειών του Δήμου Θεσσαλονίκης για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων, δασικών πυρκαγιών, τεχνολογικών ατυχημάτων και για την οργανωμένη απομάκρυνση πολιτών
 • ➤Συγκρότηση επιτροπής οριστικής παραλαβής του έργου «Ανέγερση – Εξοπλισμός Κτιρίου Κοινωνικής Πρόνοιας για τη λειτουργία Δημοτικών Ιατρείων στη Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας»
 • ➤Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου «Αποκατάσταση Παραρτήματος Α΄ Γυμνασίου Αρρένων Θεσσαλονίκης»
 • ➤Σύναψη μνημονίου συνεργασίας με την Ερευνητική Μονάδα URENIO του ΑΠΘ και της INFALIA Private Company IKE, εταιρίας τεχνοβλαστό του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, για τη λειτουργία της πλατφόρμας του Δήμου Θεσσαλονίκης «Βελτιώνω την πόλη μου»
 • ➤Εκπαιδευτικά προγράμματα στην παιδική βιβλιοθήκη του Βαφοπουλείου  Πνευματικού Κέντρου (Σεπτέμβριος 2017 – Ιούνιος 2018)
 • ➤Συνδιοργάνωση της δράσης «Υγιή παιδιά, υγιής πλανήτης» στο πλαίσιο εκστρατείας για την παιδική διατροφή, με την WWF Ελλάς (2 έως 8/10/2017)
 • ➤Έγκριση απολογιστικών στοιχείων οικονομικού έτους 2016 των ΝΠΔΔ του Δήμου Θεσσαλονίκης Κ.Α.Π.Η. και Ο.ΒΡΕ.Π.Ο.Μ.
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[ΕΙΔΗΣΕΙΣ][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

SCI-FI

[SCI-FI][bsummary]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]