Ένας 25χρονος αλλοδαπός, μαζί με αλλοδαπό συνεργό του ο οποίος αναζητείται, είναι ο... ληστής των κινητών, που δρούσε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.


Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης έστηνε καρτέρι σε διάφορες περιοχές του κέντρου και, από το βράδυ της Παρασκευής 7 Ιουλίου ως το πρωί του Σαββάτου 8 Ιουλίου, λήστεψε, συνολικά, πέντε διαβάτες. Με ένα κατσαβίδι, μαζί με το συνεργό του, απειλούσαν τους ανυποψίαστους περαστικούς και τους έπαιρναν μικροποσά και τα κινητά τους τηλέφωνα. Συνολικά έκλεψαν τέσσερα κινητά τηλέφωνα.

Αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος εντίπισαν τον 25χρονο, τον συνέλαβαν και, πάνω του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα. Ήδη, για το ένα διαπιστώθηκε πως το είχε αρπάξει από ένα από τα θύματά του. Επίσης, δεν έχει αποδείξεις για τα άλλα δύο κινητά που κατείχε.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της ληστείας κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και παράβασης Νόμου περί όπλων.


Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.