«Πλήρη και τεκμηριωμένη ενημέρωση, για την κατάσταση των λυόμενων σχολικών κτιρίων που βρίσκονται στην εποπτεία του δήμου Θεσσαλονίκης», σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με τη συμμετοχή του ΤΕΕ/ΤΚΜ, ζήτησε ο
επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Εντάξει», βουλευτής Σταύρος Καλαφάτης, «μετά από όσα ακούστηκαν στην έκτακτη συνεδρίαση για το 12ο Δημοτικό Σχολείο», όπως είπε χαρακτηριστικά.


Ο κ. Καλαφάτης υπογράμμισε ότι δικαιώνονται οι «Εντάξει» που ζήτησαν εγγράφως, μαζί και με άλλους δημοτικούς συμβούλους διαφόρων παρατάξεων να συζητηθεί το θέμα του 12ου Δημοτικού Σχολείου στο Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς «αποκαλύπτεται η αναποτελεσματικότητα και ανικανότητα της διοίκησης του Δήμου να λύσει ένα θέμα καθημερινότητας. Έχουμε καταναλώσει ώρες και ώρες μιλώντας επί παντός επιστητού. Έχω εγκαλέσει τον δήμαρχο επειδή δεν συζητά για προβλήματα καθημερινότητας κι ασχολείται με άλλα. Αποδείχτηκε, σήμερα, ότι η διοίκηση αποφεύγει τέτοιες συζητήσεις επειδή είναι ανίκανη να λύσει τέτοια προβλήματα».

Παράλληλα, απέρριψε τις κατηγορίες συμβούλων της διοίκησης ότι το θέμα εισήχθη για αντιπολιτευτικούς λόγους, θυμίζοντας πως, «αν έπεσαν κάποια χρήματα για τη βιοκλιματική αναβάθμιση των σχολικών κτιρίων της Θεσσαλονίκης, αυτό έγινε επί υπουργίας μου. Δεν το σκέφτηκα μικροκομματικά. Δεν σκέφτηκα ποτέ ότι στο Δήμο ήταν κάποιος αντίθετος στην παράταξή μου».

Χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την επίθεση που δέχτηκαν, από μέλος της διοίκησης, οι γονείς των παιδιών του 12ου Δημοτικού Σχολείου, το οποίο υποστήριξε πως υπάρχουν «ρατσιστικοί λόγοι» για τους οποίους υπάρχει αντίδραση στην μεταφορά των μικρών μαθητών σε άλλα σχολεία και ζήτησε να ανακληθούν οι ισχυρισμοί.

Όσον αφορά τις αντιμαχίες των συμβούλων της διοικούσας παράταξης, υπογράμμισε: «Το τελευταίο πράγμα που μας ενδιαφέρει είναι το τι συμβαίνει στα σπλάχνα της παράταξής σας. Εδώ δε θα έρχεστε να βγάλετε τα εσώψυχά σας».

Και κατέληξε: «Αντί να ψάχνει η διοίκηση για ποιο λόγο η αντιπολίτευση φέρνει το θέμα προς συζήτηση, καλύτερα να κάνει τη δουλειά της! Αν η διοίκηση είχε ακολουθήσει πριν τρία χρόνια αυτό που πρώτοι προτείναμε, δεν θα είχαμε φθάσει σ' αυτό το σημείο».