Στην κεντρική επετειακή αντικατοχική εκδήλωση για τα 43 χρόνια από το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974, στον Πειραιά, παρευρέθηκε χθες, Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης.


Ο Υφυπουργός Εξωτερικών εκπροσώπησε την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα, ενώ δήλωσε μετά το πέρας της εκδήλωσης: 
"43 χρόνια τουρκικής εισβολής και κατοχής στην Κύπρο.  43 χρόνια εθνικής και συλλογικής μνήμης. Μνήμης ξεριζωμού και θυσίας. Στο διάστημα που μεσολάβησε, δεν έπαψαν οι παραβιάσεις των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών. Δεν έπαψαν, ωστόσο, και οι προσπάθειές μας για το διεθνή σεβασμό στην κυριαρχία, ανεξαρτησία και εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ούτε και η απαίτηση για την αποχώρηση των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων από την Κύπρο.


Σήμερα, η διεθνής κοινότητα αντιλαμβάνεται ξανά τα τραγικά αποτελέσματα της τουρκικής εισβολής και το δράμα της Κύπρου.

Ελλάδα και Κύπρος, άρρηκτα δεμένες, συνεχίζουν τον αγώνα υπεράσπισης της διεθνούς έννομης τάξης, ως μόνης ικανής να διασφαλίσει την ειρήνη και τη σταθερότητα. Συνεχίζουν τον αγώνα προσηλωμένες στη δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ".



Υπενθυμίζεται ότι η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας, τον Δήμο Πειραιά, την Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας (Ο.Κ.Ο.Ε.), την Ένωση Κυπρίων Ελλάδας (Ε.Κ.Ε.) και τα Κυπριακά Παροικιακά Σωματεία της Αττικής.