Για σήμερα σας προτείνουμε... πρώτα να πάρετε τηλέφωνο για να διαπιστώσετε αν θα γίνει η εκδήλωση την οποία θα επιλέξετε, αφού ήδη άρχισαν να έρχονται τα μηνύματα αναβολών, λόγω του καιρού.


Πρώτη αναβολή που γνωστοποιήθηκε, αυτή της συναυλίας του Μάριου Φραγκούλη, που μετατέθηκε για την Πέμπτη. Για την Πέμπτη αναβλήθηκε και η προβολή της ταινίας "Μπούλιτ".

Έτσι, προς το παρόν, προτείνουμε:

Μουσική


Στις 21.30 σήμερα, Δευτέρα 17 Ιουλίου ο Λέανδρος Πασιάς (πιάνο), ο  Βαγγέλης Βραχνός (κοντραμπάσο) και Γιώργος Κλουντζός - Χρυσίδης (ντραμς) θα μυήσουν το κοινό στο έργο του σπουδαίου μουσικού Γιάννη Κωνσταντινίδη, παίρνοντας τις διασκευές που αυτός έχει κάνει σε παραδοσιακούς σκοπούς και ενορχηστρώνοντας τες για jazz piano trio! Καλεσμένος τους στο συγκεκριμένο live είναι ο κιθαρίστας Βασίλης Λαγδάς. Σ' αυτή τη βραδιά, πέρα από διασκευές έργων του Γ. Κωνσταντινίδη, οι μουσικοί θα παίξουν και δικές του συνθέσεις. Στην ταράτσα του κτιρίου της ΕΣΗΕΜΘ (Στρατηγού Καλλάρη 5). Είσοδος: 5€

Θέατρο


Στις 21:00, το πολυαγαπημένο έργο «Ο Ηλίας του 16ου», των Αλ. Σακελλάριου και Χρ. Γιαννακόπουλου επιστρέφει στη σκηνή του πνευματικού κέντρου Ι.Ν. Αγίας Μαρίνης με νέο κύκλο παραστάσεων με ελεύθερη είσοδο. Παραστάσεις: Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017, ώρα 21:00 Τρίτη 18 Ιουλίου 2017, ώρα 21:00. Από τη Θεατρική ομάδα Ι.Ν.Αγίας Μαρίνης Άνω Τούμπας. Είσοδος ελεύθερη.

Στις 21.15, στο πλαίσιο του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Δάσους, σήμερα Δευτέρα 17 και αύριο Τρίτη 18 Ιουλίου: Θέατρο «Οιδίπους επί Κολωνώ» του Σοφοκλή στο Θέατρο Δάσους. O Σταύρος Τσακίρης, στην τέταρτη κάθοδο του στο Αργολικό θέατρο, σκηνοθετεί τη σπανιότερα παρουσιαζόμενη τραγωδία του Σοφοκλέους. Η τελευταία που συνέθεσε ο πιο αγαπητός των τραγικών κι αναγνωρίζεται σαν το αριστούργημά του. Με τον Κώστα Καζάκο στον ομώνυμο ρόλο κι έναν σημαντικό θίασο πρωταγωνιστών. Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 18 € Μειωμένο: 12€(ισχύει για: άτομα κάτω των 12, άτομα άνω των 65, άνεργους, φοιτητές, ΑμεΑ).

Εικαστικά


Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, παρουσιάζει τη περιοδική έκθεση με τίτλο: ΕΙΔΩΛΙΟ. Ένας μικρόκοσμος από πηλό, έως τις 30 Απριλίου 2018. Είσοδος Ελεύθερη.