Τα πράγματα δεν πάνε καλά για την Μακεδονική Εκδοτική Εκτυπωτική Α.Ε., καθώς, όπως έγινε γνωστό από την ίδια την εκπρόσωπο της εργοδοσίας, αποχώρησε από όλες τις δραστηριότητες ο εκδότης Γιάννης Φιλιππάκης.


Τα νέα γνωστοποίησε -κοινοποιώντας, μάλιστα, την επιστολή Φιλιππάκη-  η εκπρόσωπος της εργοδοσίας Βίκυ Σουλοπούλου. Ο κ. Φιλιππάκης αποσύρεται από τη συμμετοχή του στις Βορειοελλαδικές Εκτυπώσεις (την εταιρία που δημιουργήθηκε μετά την πτώχευση του Φίλιππου -που βρίσκεται στο Κιλκίς). Μάλιστα, έγινε γνωστό ότι με την αποχώρηση Φιλιππάκη σταματά και η δωρεάν παροχή χαρτιού στο συγκρότημα της Μακεδονίας.

Ήδη, έγινε πρόταση στους εργαζόμενους στο πιεστήριο να δεχτούν εκ περιτροπής εργασία.

Στο υπόλοιπο προσωπικό η εργοδοσία πρότεινε νέα μείωση μισθών, κούρεμα των χρωστούμενων (πλησιάζουν τους μισθούς ενός χρόνου) κατά 70% και αποκατάσταση του ύψους των μισθών μετά το 2020.

Η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη, όσο κι αν κανείς δε θέλει να το παραδεχτεί αυτό. Ούτε το "κούρεμα" θα μπορούσε να βοηθήσει, αφού τίποτα δε δείχνει ότι το 2020 το συγκρότημα θα έχει καταφέρει να έχει έσοδα τόσα που να καλύψει αυτά τα χρήματα. Ουσιαστικά τα δεδουλευμένα είναι χαμένα και, στο συγκεκριμένο περιβάλλον -οικονομικό και εκδοτικό- μια καθημερινή έκδοση θα βάζει, όλο και περισσότερο "μέσα" τον οποιονδήποτε εκδότη. Εκτός κι αν πουλά περίπου 5.000 φύλλα την ημέρα, πληρώνει μισθούς της πείνας σε ελάχιστους εργαζόμενους και κάνει αιματηρές οικονομίες από κάθε δραστηριότητα. Και, φυσικά, με την προϋπόθεση να μην έχει χρέη και να μη δημιουργεί καινούργια.