Σίριαλ έχει γίνει το θέμα του 12ου Δημοτικού Σχολείου, που στεγάζεται σε λυόμενο στην οδό Μ. Κάλας 2Β, απέναντι από το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.


Ενώ ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, είχε δηλώσει πως "το θέμα έληξε", με την απόφασή του να κλείσει το σχολείο και να μετακινηθούν σε διάφορα άλλα σχολικά συγκροτήματα οι μαθητές, η αντιπολίτευση έκανε... κόντρα ρελάνς! Με γραπτή αίτησή τους, 19 δημοτικοί σύμβουλοι (σχεδόν ολόκληρη η αντιπολίτευση μαζί με συμβούλους της διοικούσας παράταξης) φέρνουν το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, ώστε να υπάρξει απόφαση του ανώτατου οργάνου του δήμου κι όχι απόφαση δημάρχου.

Η εισήγηση της διοίκησης είναι να κλείσει το σχολείο και οι μαθητές να μεταφερθούν σε άλλα σχολικά συγκροτήματα (κάποιοι από την παραλία θα πάνε στην... Τριανδρία). Η μείζων αντιπολίτευση είχε προτείνει να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης στο υπάρχον λυόμενο, έως ότου βρεθεί μόνιμη λύση στην περιοχή και να μην ξεσπιτωθούν οι μαθητές. Παρόμοιες είναι οι προτάσεις και των υπόλοιπων παρατάξεων -εκτός της παράταξης "Συμμαχία Πολιτών", που εκπροσωπείται από τον επικεφαλής της Αρμ. Στεργίου, ο οποίος και σε άλλα θέματα όπου αντιτάχθηκε η αντιπολίτευση, έχει στηρίξει τις επιλογές της διοίκησης.

Έτσι, το θέμα του 12ου Δημοτικού θα συζητηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017, στις 3 μ.μ., στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης. Αναμένεται ότι θα είναι μια... μακρά έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού, για άλλη μία φορά, θα ζητήσουν να τοποθετηθούν και οι γονείς και κηδεμόνες, αλλά και η μεγάλη πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων -καθώς και όλοι οι αντιδήμαρχοι....