H φωτογραφία είναι της Νίκης Γρηγοριάδου από το Fadebook

Ολοκληρώθηκε η μεγάλη παρέλαση, με την οποία κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις του 6ου Thessaloniki Pride. 


Σημαντικές ήταν οι πολιτικές παρουσίες. Στην εκδήλωση παρευρέθησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ ο αντιπρόεδρος της Βουλής Τάσος Κουράκης, ο βουλευτής Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, στελέχη του κόμματος και της νεολαίας του, ενώ από πλευράς ΝΔ παρέστησαν ο γραμματέας ειδικών πληθυσμιακών ομάδων Γιώργος Σταμάτης, η αναπληρώτρια γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού, Μαίη Ζαννή, το μέλος πολιτικής επιτροπής Βίκυ Νάκου, ο διευθυντής πολιτικού συμβουλίου της ΟΝΝΕΔ Αλέξανδρος Μίχας και ο τέως υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας Αντύπας Καρύπογλου. 

Πάνω από 13.000 άτομα συγκεντρώθηκαν στον Λευκό Πύργο και πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, καταλήγοντας πάλι στο σημείο εκκίνησης. Μικρής έντασης επεισόδια σημειώθηκαν την στιγμή που η παρέλαση βρισκόταν στην οδό Τσιμισκή, όπου ομάδα 20-30 ατόμων προσπάθησαν να εμποδίσουν την διελευσή της, αλλά τελικά απωθήθηκαν από αστυνομικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών του, η συμμετοχή ξεπέρασε κατά πολύ τους περσινούς αριθμούς, ενώ υπήρξε προσέλευση και από όμορες χώρες. 

Στο σημείο του Λευκού Πύργου ακολούθησε συναυλία με το συγκρότημα Veggas.


H φωτογραφία είναι της Νίκης Γρηγοριάδου από το Fadebook