Ένταση επικράτησε, πριν από λίγο, στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, με τους συμβασιούχους του δήμου των οποίων οι συμβάσεις έχουν παραταθεί, αλλά αυτό κρίθηκε παράνομο από το ανώτατο δικαστήριο.


Οι εργαζόμενοι ζήτησαν να εγκριθεί ψήφισμα που κατέθεσαν στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά, με ελάχιστες εξαιρέσεις, οι επικεφαλής των παρατάξεων πρότειναν ή αλλαγές, ή την άποψη πως το ψήφισμα δεν θα προσέφερε κάτι.

"Άκαιρο" χαρακτήρισε το ψήφισμα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. Πρόσθεσε: "Ως δήμος, ό,τι ήταν να κάνουμε, το κάναμε".

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Εντάξει, βουλευτής Α Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης, τόνισε: «Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, άλλα είπε κι άλλα έκανε με τους συμβασιούχους. Αποδείχτηκε ότι στην πραγματικότητα σκόπευε να παραβεί το νόμο και το σύνταγμα, για να διατηρήσει αυτούς τους ανθρώπους σε ομηρία. Οι συμβασιούχοι έπεσαν θύματα κοροϊδίας».

Από την πλευρά της, η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, "Ανοικτή Πόλη", Ρία Καλφακάκου, πρότεινε άλλο ψήφισμα: "Να αποφασίσει το δ.σ. αν θεωρεί αυτές τις θέσεις ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, αν θέλει μόνιμους εργαζόμενους, αν θα κάνει ότι μπορεί, πιέζοντας την κυβέρνηση, για να συμπαρασταθεί και να βοηθήσει κι αυτά να συμπεριλάβουμε στο ψήφισμα", είπε.

Ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης (ΚΚΕ), Γ. Κωνσταντινίδης, υπογράμμισε πως "όταν απολυθεί αυτός ο κόσμος θα πνιγεί η πόλη στα σκουπίδια. Είναι ανάγκη σήμερα να πιεστεί η κυβέρνηση. Παίχθηκε πολιτικό παιχνίδι στις πλάτες αυτών των ανθρώπων".

Ο Γ. Σεβρής της παράταξης "Μένουμε Θεσσαλονίκη", τόνισε ότι "υπάρχει μια στρατιά ανέργων που περιμένει τη μόχλευση για να αναλάβει εκείνη την 8μηνη εργασία. Καταλαβαίνω ότι το ψήφισμα χρειάζεται για άλλο σκοπό. Κρίνουμε απαραίτητο να εκδοθεί ομόφωνο ψήφισμα", είπε. 

Τελικά εκδόθηκε ψήφισμα στο οποίο μειοψήφησε ο κ. Κωνσταντινίδης, το οποίο, όμως, δεν είχε σχέση με αυτό που είχαν προτείνει οι εργαζόμενοι. Ακολούθησε ένταση με τους υπαλλήλους να φωνάζουν: "Μας αφήσατε ξεκρέμαστους" και τον Στ. Καλαφάτη να απαντά: "Θα ΄χει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να μάθουμε αν κάποιος σας υποσχέθηκε 'κάτι' ".

Στο σημείο εκείνο η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Καλυψώ Γούλα, διέκοψε τη συνεδρίαση.