-->

Ο Σύνδεσμος Προώθησης Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Φίλων Ατόμων με Μεσογειακή Αναιμία «ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ» και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης παρουσίασαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Ταξίδι στην Πηγή της Ζωής». 


Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα Αγωγής Υγείας που υλοποίησαν σχολεία της Ανατολικής Θεσσαλονίκης με θέμα την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των μαθητών για τη σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας.


Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 600 μαθητές της 4ης, 5ης, και 6ης Δημοτικού, 25 σχολείων μέσω του οπτικοακουστικού προγράμματος κινουμένων σχεδίων με τίτλο: «Τα αιμοσφαίρια, Ταξίδι στην Πηγή της Ζωής» γνώρισαν με έναν πρωτότυπο εκπαιδευτικό τρόπο τα πάντα γύρω από το αίμα, τα συστατικά του, την κυκλοφορία του, τη σημασία του για τον ανθρώπινο οργανισμό καθώς και την αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας.




Οι μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα με την καθοδήγηση των δασκάλων τους παρουσίασαν τη δική τους αφομοιωμένη εικόνα για την εθελοντική αιμοδοσία με εκθέσεις, ζωγραφιές, θεατρικά δρώμενα και μουσική.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιείται με πρωτοβουλία της «ΠΗΓΗΣ ΖΩΗΣ» εδώ και 5 χρόνια με μεγάλη επιτυχία και ορατά αποτελέσματα στον τρόπο που οι μαθητές αφομοιώνουν την έννοια της εθελοντικής αιμοδοσίας και της προσφοράς στον συνάνθρωπο. 



Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα παρέχετε δωρεάν από την ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ στα σχολεία που θα το υλοποιήσουν και για κάθε τάξη περιλαμβάνει,1dvd με κινούμενα σχέδια από 1 βιβλίο με ασκήσεις και παιχνίδια για κάθε μαθητή και 1 βιβλίο καθοδήγησης για κάθε δάσκαλο. Το πρόγραμμα είναι στη διάθεση των σχολείων που ενδιαφέρονται να το υλοποιήσουν κατόπιν επικοινωνίας με τις κατά τόπους Διευθύνσεις Αγωγής Υγείας της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».