Τρία μέλη σπείρας, που φέρνει μετανάστες στη χώρα και τους κρατά ομήρους έως ότου εισπράξει λύτρα για την απελευθέρωσή τους, εντοπίστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.


Πρόκειται για δύο Έλληνες ηλικίας 26 και 30 χρόνων κι έναν αλλοδαπό συνεργό τους.

Μάλιστα, ο πρώτος κρατείται, ήδη, σε σωφρονιστικό κατάστημα, για άλλη παρόμοια περίπτωση -είχε συλληφθεί το Μάρτιο του 2017 στην Μενεμένη. Εκείνη την περίοδο, το κύκλωμα είχε φέρει στη χώρα 18χρονο αλλοδαπό. Τον κράτησαν φυλακισμένο διαδοχικά σε τρεις αποθήκες που χρησιμοποιούν (όπου συνάντησε... άλλους έξι αλλοδαπούς που, επίσης, κρατούνταν όμηροι). Οι συγγενείς του 18χρονου κατέβαλαν τα λύτρα κι ο νεαρός αλλοδαπλός αφέθηκε ελεύθερος.

Το θέμα, όμως, για τον 18χρονο, δεν είχε λήξει. Απευθύνθηκε στην αστυνομία, όπου κατήγγειλε το γεγονός κι άρχισαν έρευνες. Διαπιστώθηκε, έτσι, ότι ο 26χρονος, με τον 30χρονο και τον αλλοδαπό συνεργό τους, ήταν μέλη του κυκλώματος που αιχμαλώτισαν τον 18χρονο.


Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της «Αρπαγής», «Εκβίασης», «Παράνομης κατακράτησης» και «Κατ’ επάγγελμα προώθηση μεταναστών στο εσωτερικό της Χώρας», η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα.