Την αντίθεσή τους στις προωθούμενες, μέσω του υπό διαβούλευση νομοσχεδίου, αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση εκφράζουν φοιτητές του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙ-Θ).


Για το λόγο αυτό, προχώρησαν σήμερα σε κατάληψη του Ιδρύματος και σχεδιάζουν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ενόψει της σχετικής συζήτησης στη Βουλή.

«Σήμερα είναι η αρχή των κινητοποιήσεων μας για το νομοσχέδιο Γαβρόγλου. Σε ελάχιστο χρόνο προωθούνται, χωρίς καμιά ουσιαστική ενημέρωση, μέσα από μία διαβούλευση που αποτελεί "λόγια του αέρα", τα πιο σημαντικά θεματικά θέματα για το πολύπαθο ίδρυμα μας, το οποίο και με το σχέδιο "Αθηνά" είχε βρεθεί στο στόχαστρο», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Σπουδαστικών Συλλόγων ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Ιωάννης Ζεχερλής, γνωστοποιώντας ότι η κατάληψη θα λήξει αύριο και θα αποφασιστούν, μέσα από συνελεύσεις των Συλλόγων, οι τρόποι κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.

«Τα προγράμματα διετούς κύκλου σπουδών, που ο υπουργός παρουσιάζει ως κάτι καινούριο, δεδομένης και της χρηματοδότησης και υποστελέχωσης των ΤΕΙ, μας προϊδεάζουν ότι πάνε να μας μετατρέψουν σε κομμάτια των ΙΕΚ. Επίσης μας ανησυχεί ότι η κατάργηση ή συγχώνευση τμημάτων θα απαιτεί πλέον απλή υπουργική απόφαση, ενώ μέχρι τώρα χρειαζόταν νομοθετική ρύθμιση και υπήρχε διαδικασία αξιολόγησης. Ακόμη οι ρυθμίσεις για την εκλογή των διοικήσεων οδηγούν σε φωτογραφικές τοποθετήσεις νέων προέδρων και πρυτάνεων», σημείωσε ο κ. Ζεχερλής.