«Ενώνουμε όλοι μαζί τη φωνή μας – Ζητούμε πίσω τη ζωή μας». Αυτό είναι το μήνυμα της προσπάθειας που ξεκινάει ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, απευθυνόμενος προς όλες τις εμπορικές επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης.


Στο κάλεσμά του, ο ΕΣΘ στρέφεται κατά των κατασχέσεων και των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, ζητά να ορισθεί ακατάσχετος επιχειρησιακός λογαριασμός «για να μην στραγγαλιστεί η λειτουργία των επιχειρήσεων», να έχει προτεραιότητα ο δανειολήπτης κι ο εγγυητής στην εξαγορά δανείων έναντι των funds, να μπει πλαφόν στο κέρδος μεταπώλησης των κόκκινων δανείων, να αποσυρθούν οι διατάξεις του ν.4335/2015 που αφορούν στα μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης (κατασχέσεις και πλειστηριασμούς) για την οφειλή ληξιπρόθεσμων οφειλών στο δημόσιο, ενώ λένε όχι σε μετατροπή 32 Κυριακών σε εργάσιμες.

Τη Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017 συνέρχεται η Τακτική Γενική Συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης θα πραγματοποιηθεί Ανοιχτή Γενική Συνέλευση στις 19.30, με θέμα «Κόκκινα δάνεια – Κατασχέσεις – Ηλεκτρονικοί Πλειστηριασμοί», με κεντρική ομιλήτρια την δικηγόρο Αριάδνη Νούκα.


Την Τρίτη 20 Ιουνίου και την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017 διεξάγονται Εκλογές στον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, την Ελεγκτική Επιτροπή, καθώς και τους Αντιπροσώπους στη Δευτεροβάθμια Οργάνωση (Ο.Ε.Π.Ε.Κ.Α.Μ.Θ.), στην οποία ανήκει ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.

Οι Αρχαιρεσίες θα πραγματοποιηθούν, την Τρίτη 20 Ιουνίου και την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017 από 09:00 έως 21:30 στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (Πλ.Μοριχόβου 1 – Λαδάδικα, 5ος όρ.)

Τις ίδιες ημέρες Τρίτη 20 Ιουνίου 2017 (από 09:00 έως 21:30) και  Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017 (από 09:00 έως 21:30), ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, καλεί   όλες  τις Εμπορικές Επιχειρήσεις να συμμετέχουν με την υπογραφή τους σε Ψήφισμα Ελλήνων Επιχειρηματιών και Ελεύθερων Επαγγελματιών, ενώνοντας όλοι μαζί τις φωνές τους, για «να διεκδικήσουν πίσω τη ζωή τους».