Αποφυλακίστηκε ο πρώην ταμίας του δήμου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης ΣαξώνηςΑποφυλακίστηκε, έχοντας εκτίσει επτά από τα είκοσι χρόνια κάθειρξης που του είχαν επιβληθεί, ο άλλοτε ταμίας του δήμου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Σαξώνης, εκ των καταδικασθέντων για την υπεξαίρεση των 17,9 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του δήμου. 


Υπενθυμίζεται ότι τον Ιουλίου του 2014 το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης είχε επιβάλει στον Παναγιώτη Σαξώνη συνολική ποινή κάθειρξης 20 ετών κι έξι μηνών, καθώς τον έκρινε ομόφωνα ένοχο (με ελαφρυντικό πρότερου έντιμου βίου) για τις πράξεις της υπεξαίρεσης στην υπηρεσία, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της πλαστογραφίας.

Ήταν ο μόνος εκ των κατηγορουμένων που ομολόγησε τις πράξεις του, τονίζοντας ότι ενεργούσε κατ' εντολήν του πρώην γενικού γραμματέα του δήμου, Μιχάλη Λεμούσια. Λεμούσιας αλλά και ο πρώην δήμαρχος, Βασ. Παπαγεωργόπουλος καταδικάστηκαν τότε μαζί του, μπήκαν στη φυλακή αλλά αποφυλακίστηκαν στη συνέχεια, ο πρώτος έχοντας εκτίσει τα 2/5 της ποινής κι ο δεύτερος ως ανάπηρος. 

Πάντως, ο Παν. Σαξώνης έχει παραπεμφθεί σε νέα δίκη για πλαστογραφία, πράξη που συνδέεται με την υπεξαίρεση - «μαμούθ» και αφορά δύο πλαστά διπλότυπα είσπραξης που κατατέθηκαν στην Θ' ΔΟΥ Θεσσαλονίκης με ημερομηνίες του Ιουλίου και Αυγούστου του 2004. Σύμφωνα με τη δικογραφία, αν και υπάρχουν παραστατικά για καταθέσεις  υπέρ του ταμείου σύνταξης των υπαλλήλων, συνολικού ύψους 780.307 ευρώ, στην πραγματικότητα το ποσό αυτό φαίνεται να υπεξαιρέθηκε χωρίς να έχει κατατεθεί στα ταμεία του δήμου. 

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθίσει μαζί του και ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Μ. Λεμούσιας για συνέργεια στην πλαστογραφία.

Σχόλια