Το διαιτητικό δικαστήριο δικαίωσε ομόφωνα τον Ηρακλή για την υπόθεση Πουρτουλίδη, με αποτέλεσμα να του επιστρέφονται άμεσα οι τρεις βαθμοί που του είχαν αφαιρεθεί. 


Αφού η επταμελής επιτροπή έλαβε υπόψη την επιστολή του ίδιου του ποδοσφαιριστή που αναφέρει ότι πληρώθηκε κανονικά, και απέρριψε την παρέμβαση του Λεβαδειακού, ο Ηρακλής βρίσκεται εκ νέου από «πάνω» του στον βαθμολογικό πινάκα.

Η υπόθεση ωστόσο της παραμονής του ή όχι στην Superleague δεν έχει «κλειδώσει» αφού ακόμα εκκρεμεί το ζήτημα της αδειοδότησης.

Νέα πορεία για να διαμαρτυρηθούν για τον υποβιβασμό της ομάδας τους πραγματοποιούν, στο μεταξύ, σήμερα Τρίτη οι οπαδοί του Ηρακλή.  Μάλιστα ήδη έχουν γεμίσει διάφορα σημεία της Θεσσαλονίκης με φέιγ βολάν κατά του Σπύρου Παπαθανασάκη, της κυβέρνησης και του…Ιβάν Σαββίδη!

Επίσης, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, είχε το μεσημέρι της Τρίτης άτυπη επαφή με μία αντιπροσωπεία του Ηρακλή, που εκτός των άλλων αναζητά και νέο επενδυτή. Στην άτυπη αυτή συνάντηση που έγινε στο Υπουργείο υπήρξε εκπροσώπηση από την πλευρά των παλαιμάχων του Ηρακλή, του Ερασιτέχνη αλλά και του νομικού επιτελείου. 

Με την πλευρά του κ. Βασιλειάδη συζητήθηκαν όλα τα... καυτά θέματα για τον Ηρακλή αλλά κυρίως το σκέλος για την απόφαση του υποβιβασμού του από την Λίγκα και το άδικο επί της απόφασης, όπως το θεωρούν στον Γηραιό. Από την μεριά των ανθρώπων που έδωσαν το παρών ζητήθηκε να εφαρμοστεί η νομιμότητα για όλα. 

Ο Υφυπουργός ήταν θετικός και δεκτικός στον διάλογο και δεσμεύτηκε να βοηθήσει σε ότι μπορεί και πάντα ως προς τα δικά του πλαίσια. Μετά την επαφή αυτή έμαθαν και στον Ηρακλή τα καλά νέα από το Διαιτητικό. Τέλος από αντιπροσωπεία που υπάρχει συνεχίζεται η αναζήτηση για έναν νέο επενδυτή αλλά με σωστό και ενδεδειγμένο τρόπο.