Η πιο δροσερή πρόταση εξόδου γίνεται και φέτος το καλοκαίρι από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. 


Οι δυο κορυφαίοι πολιτιστικοί θεσμοί διοργανώνουν για τρίτη συνεχή χρονιά το «Σινεμά με Θέα» στο πιο όμορφο σημείο της πόλης, την οροφή του κτηρίου Μ2 του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, με τη μοναδική θέα στο Θερμαϊκό Κόλπο, και προτείνουν μαγικές κινηματογραφικές βραδιές.

Το «Σινεμά με Θέα» είναι ένας θερινός κινηματογράφος που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2015 και αγαπήθηκε πολύ από το κοινό της πόλης, που γεμίζει με ενθουσιασμό όλες τις προβολές! Προσφέρει μια εναλλακτική και οικονομική πρόταση εξόδου για όσους θα βρίσκονται το καλοκαίρι στην πόλη, για επτά τετραήμερα, από τις 19 Ιουνίου έως τις 13 Ιουλίου και από τις 28 Αυγούστου έως τις 14 Σεπτεμβρίου.  

Οι 14 ταινίες που θα προβληθούν ξεχώρισαν και αγαπήθηκαν από το σινεφίλ κοινό την τελευταία διετία (2015-2016) και φέρουν τις υπογραφές αγαπημένων σκηνοθετών, όπως ο Στίβεν Φρίαρς, ο Τόμας Βίντερμπεργκ, ο Νόα Μπόμπακ, κ.ά.  

Η ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων για τις ταινίες του «Σινεμά με Θέα» θα αρχίσει την Παρασκευή 9 Ιουνίου και θα γίνεται μέσω της ιστοσελίδας του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης στη διεύθυνση www.tch.gr

INFOΜέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης – οροφή κτηρίου Μ2
Τιμές εισιτηρίων: 5€ (γενική είσοδος), 4€ (φοιτητές, παιδιά, κάρτα ανεργίας, CineΚάρταF της περιόδου 2016-2017)
Το πρόγραμμα των προβολών έχει ως εξής:
ΙΟΥΝΙΟΣ & ΙΟΥΛΙΟΣ (ώρα έναρξης 21:30)
Δευτέρα 19/6 & Τρίτη 20/6
Η τρελή χαρά
Τετάρτη 21/6 & Πέμπτη 22/6
Όσο είμαστε νέοι
Δευτέρα 26/6 & Τρίτη 27/6
Η ολοκαίνουργια... Καινή Διαθήκη!
Τετάρτη 28/6
Η ελιά
Δευτέρα 3/7 & Τρίτη 4/7
Οδύσσεια
Τετάρτη 5/7 & Πέμπτη 6/7
Η χορεύτρια
Δευτέρα 10/7 & Τρίτη 11/7
Η μοδίστρα
Τετάρτη 12/7 & Πέμπτη 13/7
Πάση θυσία
Δευτέρα 3/7 & Τρίτη 4/7
Οδύσσεια
Τετάρτη 5/7 & Πέμπτη 6/7
Η χορεύτρια
Δευτέρα 10/7 & Τρίτη 11/7
Η μοδίστρα
Τετάρτη 12/7 & Πέμπτη 13/7
Πάση θυσία
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ & ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ (ώρα έναρξης 21:00)
Δευτέρα 28/8 & Τρίτη 29/8
Η αγάπη είναι ένα θαύμα
Τετάρτη 30/8 & Πέμπτη 31/8
Ο κύριος Όβε
Δευτέρα 4/9 & Τρίτη 5/9
Το κοινόβιο
Τετάρτη 6/9 & Πέμπτη 7/9
Τόνι Έρντμαν
Δευτέρα 11/9 & Τρίτη 12/9
Η πιο ευτυχισμένη μέρα στη ζωή του Όλλι Μάκι
Τετάρτη 13/9 & Πέμπτη 14/9
Florence: Φάλτσο σοπράνο  

Αναλυτικότερα, οι ταινίες που θα προβληθούν είναι οι ακόλουθες:


Η τρελή χαρά / Like Crazy / La pazza gioia

(Ιταλία - Γαλλία, 2016)
Σκηνοθεσία: Πάολο Βίρτζι / Paolo Virzi. Σενάριο: Francesca Archibugi, Paolo Virzi. Με τους: Valeria Bruni Tedeschi, Micaela Ramazzotti. Έγχρωμη, 118΄. Γλώσσα: Ιταλικά. 
Η Μπεατρίς είναι μια φλύαρη φαντασιόπληκτη, μια αυτοαποκαλούμενη δισεκατομμυριούχος αριστοκράτισσα, της οποίας της αρέσει να πιστεύει ότι έχει στενές σχέσεις με τους ηγέτες του κόσμου. Η Ντονατέλα είναι μια εσωστρεφής κι εύθραυστη νεαρή κοπέλα, η οποία είναι «κλειδωμένη» στον δικό της μυστηριώδη κόσμο. Και οι δύο νοσηλεύονται στην ψυχιατρική κλινική Βίλα Μπιόντι. Η φιλία που θα αναπτυχθεί μεταξύ τους θα είναι γεμάτη απρόοπτα.
ΠΡΟΒΟΛΗ: Δευτέρα 19 Ιουνίου & Τρίτη 20 Ιουνίου 2017


*****


Όσο είμαστε νέοι / While We Are Young

(ΗΠΑ, 2015)
Σκηνοθεσία – σενάριο:  Νόα Μπόμπακ / Noah Baumbach. Με τους: Ben Stiller, Naomi Watts, Adam Driver. Έγχρωμη, 97΄. Γλώσσα: Αγγλικά. 
Ο Τζος και η Κορνίλια, ένα παντρεμένο μεσήλικο ζευγάρι, προσπάθησαν να ξεκινήσουν οικογένεια αλλά δε μπόρεσαν κι αποφάσισαν ότι θα ζήσουν μ' αυτό. Κάτι όμως λείπει από τη ζωή τους. Ο Τζέιμι και η Ντάρμπι από την άλλη, είναι ένα νεαρό, αυθόρμητο ζευγάρι, έτοιμοι και οι δύο ανά πάσα στιγμή να τα παρατήσουν όλα για να ακολουθήσουν ότι τους παθιάζει. Σύντομα οι ανήσυχοι σαραντάρηδες, θα κάνουν στην άκρη τους συνομήλικους τους για να ακολουθήσουν τα βήματα των ανέμελων νεαρών.
ΠΡΟΒΟΛΗ: Τετάρτη 21 Ιουνίου & Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

*****

Η ολοκαίνουργια... Καινή Διαθήκη! /The Brand New Testament / Le tout nouveau testament

(Βέλγιο – Γαλλία – Λουξεμβούργο, 2016)
Σκηνοθεσία: Ζακό Βαν Ντορμέλ / Jaco Van Dormael. Σενάριο: Thomas Gunzig, Jaco Van Dormael. Με τους:  Pili Groyne, Benoît Poelvoorde, Catherine Deneuve. Έγχρωμη, 114΄.  Γλώσσες: Γαλλικά, Γερμανικά. 

Ο Θεός υπάρχει. Ζει στις Βρυξέλλες! Στη γη, ωστόσο, ο Θεός δεν είναι τίποτα άλλο από ένας ανήθικος δειλός, αντιπαθής ακόμα και στην ίδια του την οικογένεια. Από την άλλη, η κόρη του Εά πλήττει αφόρητα και «πνίγεται» να είναι κλειδωμένη σε ένα μικρό διαμέρισμα στις βαρετές Βρυξέλλες. Μέχρι μια μέρα όπου αποφασίζει να επαναστατήσει ενάντια στον πατέρα της, χακάροντας τον υπολογιστή του και διαρρέοντας σε όλον τον κόσμο την ημερομηνία που πρόκειται ο καθένας να πεθάνει.  
ΠΡΟΒΟΛΗ: Δευτέρα 26 Ιουνίου & Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

*****


Η ελιά / The Olive Tree / El Olivo

(Ισπανία, 2016)
Σκηνοθεσία: Ισιάρ Μπολαίν/ Icíar Bollaín. Σενάριο: Paul Laverty. Με τους: Anna Castillo, Javier Gutiérrez, Pep Ambròs, Manuel Cucala. Έγχρωμη, 100΄. Γλώσσες: Ισπανικά, Γερμανικά, Αγγλικά, Γαλλικά
Η Άλμα, ένα πνευματώδες και γενναίο κορίτσι ταξιδεύει από την Ισπανία μέχρι τη Γερμανία με σκοπό να φέρει πίσω στον πολυαγαπημένο της παππού την ελιά που του ξεριζώσανε από το σπίτι και την καρδιά του. Με τη βοήθεια φίλων και νέων συμμάχων, παρασέρνει σαν χείμαρρος τον κόσμο για να τη βοηθήσει, με απροσδόκητες συνέπειες.
ΠΡΟΒΟΛΗ: Τετάρτη 28 Ιουνίου & Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

*****


Οδύσσεια / The Odyssey / L'odyssée

(Γαλλία, 2016)
Σκηνοθεσία: Ζερόμ Σαλ / Jérôme Salle. Σενάριο: Jérôme Salle, Laurent Turner. Με τους: Lambert Wilson, Pierre Niney, Audrey Tautou. Έγχρωμη, 122΄. Γλώσσες: Γαλλικά, Αγγλικά
Καλοκαίρι 1946. Ο Ζακ Κουστώ βουτά με τον γιο του, Φιλίπ, στα πανέμορφα νερά της Μεσογείου. Χάρη στην εφεύρεση του πατέρα του, ο μικρός μπορεί να αναπνεύσει μέσα στο νερό και να γνωρίσει τον υπέροχο κόσμο του βυθού. Για τον Κουστώ, όμως που αγαπά την περιπέτεια, αυτό δεν αρκεί. Για το ταξίδι του στις θάλασσες της Γης, θα αφήσει τους γιους του στο οικοτροφείο. Πολλά χρόνια αργότερα θα συγκρουστεί με τον γιο του, ωστόσο η αγάπη και ο θαυμασμός θα τους ενώσουν ξανά.
ΠΡΟΒΟΛΗ: Δευτέρα 3 Ιουλίου & Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

*****


Η χορεύτρια / The Dancer / La danseuse

(Γαλλία – Βέλγιο – Τσεχία, 2016)
Σκηνοθεσία: Στεφανί Ντι Τζούστο / Stéphanie Di Giusto. Σενάριο: Stephanie Di Giusto, Sarah Thibau, Thomas Bidegain. Με τους: SoKo, Gaspard Ulliel, Lily-Rose Depp, Mélanie Thierry. Έγχρωμη, 108΄. Γλώσσες: Γαλλικά, Αγγλικά

Τίποτα από το παρελθόν και την ιστορία της Λόι Φούλερ δεν προμήνυε ότι θα γινόταν σύμβολο της Μπελ Επόκ, πόσο μάλλον χορεύτρια στην Όπερα του Παρισιού. Ακόμη και μπροστά στο φόβο του μόνιμου τραυματισμού ή της τύφλωσης, η φλογερή Λόι δε σταματούσε σε τίποτα, προκειμένου να τελειοποιήσει το χορό της. Η συνάντησή της με την Ισιδώρα Ντάνκαν, μια ταλαντούχα και φιλόδοξη νεαρή χορεύτρια, θα σημάνει την αρχή της πτώσης της. Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Τζιοβάνι Λίστα.
ΠΡΟΒΟΛΗ: Τετάρτη 5 Ιουλίου & Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

*****


Η μοδίστρα / The Dressmaker 

(Αυστραλία, 2015)
Σκηνοθεσία: Τζόσλιν Μούρχαουζ / Jocelyn Moorhouse. Σενάριο: Jocelyn Moorhouse, P.J. Hogan, Rosalie Ham (βιβλίο). Με τους: Kate Winslet, Judy Davis, Liam Hemsworth, Hugo Weaving. Έγχρωμη, 119΄. Γλώσσα: Αγγλικά. 
Η Τίλι είναι όμορφη, ταλαντούχα και ιδιαίτερη. Γυρίζει στη γενέτειρά της και τη μητέρα της, που πάσχει πια από άνοια. Εκεί όμως, είναι μια ξένη, κατηγορείται για φόνο και είναι ανεπιθύμητη από τους ντόπιους. Η Τίλι ωστόσο, είναι και ιδιοφυία στην υψηλή ραπτική: με όπλα της το ύφασμα και τη βελόνα, μεταμορφώνει κι απελευθερώνει τις γυναίκες στην μικρή της πόλη, αναζητώντας ταυτόχρονα γλυκιά εκδίκηση από εκείνους που την αδίκησαν.
ΠΡΟΒΟΛΗ: Δευτέρα 10 Ιουλίου & Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

*****


Πάση θυσία / Hell or High Water

(ΗΠΑ, 2016)
Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Μακένζι / David Mackenzie. Σενάριο: Taylor Sheridan. Με τους: Chris Pine, Ben Foster, Jeff Bridges. Έγχρωμη, 102΄. Γλώσσα: Αγγλικά. 
Σε μια ιστορία για τη σύγκρουση της Παλαιάς με τη Νέα Δύση, δυο αδέλφια, ο Τόμπι, ένας συνηθισμένος, διαζευγμένος πατέρας που προσπαθεί να φτιάξει μια καλύτερη ζωή για το γιο του, και ο Τάνερ, ένας ευέξαπτος, πρώην κατάδικος, θα συνεργαστούν, για να ληστέψουν τα υποκαταστήματα της τράπεζας που έχει κάνει κατάσχεση στην οικογενειακή τους περιουσία. Η εκδίκηση φαίνεται δική τους μέχρι τη στιγμή που θα βρεθούν στο στόχαστρο ενός αμείλικτου, αθυρόστομου τεξανού Ranger που ψάχνει για έναν τελευταίο θρίαμβο, την παραμονή της συνταξιοδότησης του. 
ΠΡΟΒΟΛΗ: Τετάρτη 12 Ιουλίου & Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

*****


Η αγάπη είναι ένα θαύμα / The Sense of Wonder/ Le gout des merveilles

(Γαλλία, 2015)
Σκηνοθεσία: Ερίκ Μπενάρντ / Eric Besnard. Σενάριο: Eric Besnard. Με τους: 
Virginie Efira, Benjamin Lavernhe, Lucie Fagedet. Έγχρωμη, 100΄. Γλώσσα: Γαλλικά.
Στην καρδιά της Γαλλικής Προβηγκίας, η Λουίζ μεγαλώνει τα δύο της παιδιά και προσπαθεί να διατηρήσει την οικογενειακή της φάρμα. Ένα βράδυ πέφτει με το αυτοκίνητο της πάνω σε έναν άγνωστο. Ο άντρας αυτός είναι πολύ διαφορετικός. Η αίσθηση που έχει για τον κόσμο μπορεί να αλλάξει για πάντα τη ζωή της Λουίζ και της οικογένειάς της.
ΠΡΟΒΟΛΗ: Δευτέρα 28 Αυγούστου & Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

*****


Ο κύριος Όβε / A Man Called Ove / En man som heter Ove

(Σουηδία, 2015)
Σκηνοθεσία: Χάνες Χολμ / Hannes Holm. Σενάριο: Hannes Holm, Fredrik Backman (μυθιστόρημα). Με τους: Rolf Lassgård, Bahar Pars, Filip Berg. Έγχρωμη, 105΄. Γλώσσες: Σουηδικά, Περσικά.
Ο Όβε ένας 59χρονος γκρινιάρης, εριστικός, καταθλιπτικός τύπος, έχει αυστηρές αρχές, σιδερένια πειθαρχία και ελάχιστη κατανόηση. Όταν δεν προσπαθεί ανεπιτυχώς να αυτοκτονήσει, περνάει τη μέρα του παρακολουθώντας τους γείτονές του, μαλώνοντας και κάνοντάς τους υποδείξεις. Όταν στο διπλανό σπίτι μετακομίζει μια φασαριόζικη οικογένεια με παιδιά τα πράγματα θα αλλάξουν. Όχι μόνο για τον οικισμό, αλλά και τον ίδιο τον Όβε, που θα δημιουργήσει μια αναπάντεχη και τρυφερή φιλία. 
ΠΡΟΒΟΛΗ: Τετάρτη 30 Αυγούστου & Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

*****


Το κοινόβιο / The Commune

(Δανία – Σουηδία - Ολλανδία, 2016)
Σκηνοθεσία: Τόμας Βίντερμπεργκ / Thomas Vinterberg. Σενάριο: Tobias Lindholm, Thomas Vinterberg. Με τους: Fares Fares, Ulrich Thomsen, Trine Dyrholm. Έγχρωμη, 111΄. Γλώσσα: Δανέζικα 
Ο Έρικ και η Άννα είναι ένα ζευγάρι με όνειρα. Μαζί με την κόρη τους Φρέγια, θα δημιουργήσουν ένα κοινόβιο στα προάστια της Κοπεγχάγης. Με την οικογένεια στο επίκεντρο, καλούμαστε να ζήσουμε την εμπειρία μιας τέτοιας συνύπαρξης – τις συναντήσεις, τα δείπνα και τα πάρτι. Φιλία, αγάπη κι αλληλεγγύη βρίσκονται όλα κάτω από την ίδια στέγη, μέχρι που όλοι θα δοκιμαστούν.
ΠΡΟΒΟΛΗ: Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου & Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017


*****


Τόνι Έρντμαν / Toni Erdmann

(Γερμανία - Αυστρία, 2016)
Σκηνοθεσία - σενάριο: Maren Ade / Μάρεν Άντε. Με τους: Peter Simonischek, Sandra Hüller, Michael Wittenborn. Έγχρωμη, 162΄. Γλώσσες: Γερμανικά, Αγγλικά, Ρουμάνικα. 
Ο αιώνια πλακατζής Βίνφριντ λατρεύει να ενοχλεί την κόρη του. Τρυπώνει στη ζωή της, τις συναντήσεις της, τις εξόδους της, προσπαθώντας να την πλησιάσει. Ενοχλημένη εκείνη, του ζητά να σταματήσει. Τότε συστήνεται το alter ego του Βίνφριντ - ο Τόνι Έρντμαν. Ο Τόνι είναι ένας περίεργος τύπος με κακό κοστούμι, τραγική περούκα κι ακόμη χειρότερη οδοντοστοιχία. Όσο πιο εκκεντρικός γίνεται, τόσο η κόρη του φαίνεται να ανταποκρίνεται.
ΠΡΟΒΟΛΗ: Τετάρτη 6 και Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

*****


Η πιο ευτυχισμένη μέρα στη ζωή του Όλλι Μάκι / The Happiest Day in the Life of Olli Mäki / Hymyilevä mies

(Φινλανδία - Σουηδία – Γερμανία, 2016)
Σκηνοθεσία: Γιούχο Κουοσμάνεν / Juho Kuosmanen. Σενάριο: Juho Kuosmanen, Mikko Myllylahti. Με τους: Oona Airola, Eero Milonoff, Jarkko Lahti. Ασπρόμαυρη, 92΄. Γλώσσες: Φινλανδικά, Αγγλικά
Το καλοκαίρι του 1962, ο Όλλι Μάκι αγωνίζεται για τον τίτλο του Πρωταθλητή Κόσμου στην κατηγορία φτερού. Ο δρόμος για την επιτυχία, από την επαρχία της Φινλανδίας μέχρι την καρδιά του Ελσίνκι, μοιάζει να είναι βέβαιος. Το μόνο που χρειάζεται είναι να χάσει βάρος και να συγκεντρωθεί στην προπόνηση. Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα… Ο Όλλι έχει ερωτευτεί τη Ράιγια!
ΠΡΟΒΟΛΗ: Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου & Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

*****


Florence: Φάλτσο σοπράνο / Florence Foster Jenkins

(Ηνωμένο Βασίλειο, 2016)
Σκηνοθεσία: Στίβεν Φρίαρς / Stephen Frears. Σενάριο: Νίκολας Μάρτιν. Με τους: Meryl Streep, Hugh Grant, Simon Helberg, Rebecca Ferguson, Nina Arianda. Έγχρωμη-Ασπρόμαυρη, 110΄. Γλώσσες: Αγγλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ρωσικά. 
Η κοσμική Νεοϋορκέζα Florence Foster Jenkins πιστεύει πως είναι το αηδόνι της όπερας, ενώ στην πραγματικότητα είναι εντελώς φάλτσα. Ο σύζυγος και ατζέντης της, St Clair Bayfield, ένας άγγλος αριστοκράτης και ηθοποιός, συντηρεί αυτή της την ψευδαίσθηση. Όταν η Florence αποφασίζει να δώσει κονσέρτο στο θρυλικό Carnegie Hall το 1944, ο St Clair ξέρει ότι καλείται να αντιμετωπίσει τη μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής του.
ΠΡΟΒΟΛΗ: Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου & Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017