Κυριακή, 5 Ιουνίου 2017._


Η "βασίλισσα"... στεναχώρησε την "μεγάλη κυρία" και, λίγο πριν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή στέφθηκε για δεύτερη συνεχόμενη (και 12η συνολικά) πρωταθλήτρια Ευρώπης στο ποδόσφαιρο!


Σε έναν αγώνα - διαφήμιση του ποδοσφαίρου, η Γιουβέντους μπήκε καλύτερα στο α μέρος, βρέθηκε πίσω με το γκολ του Ρονάλντο στο 20', κόντρα στη ροή του παιχνιδιού και με τους Ισπανούς να μην έχουν πατήσει περιοχή. Χρειάστηκε μόλις 7 λεπτά για να ισοφαρίσει σε 1-1 με ανάποδο ψαλίδι του Μάντζουκιτς -ένα από τα ωραιότερα γκολ σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ.

Όλα έδειχναν πως θα βλέπαμε έναν εκρηκτικό τελικό, με τις δύο ομάδες να παίζουν πάνω - κάτω την μπάλα, αλλά οι Γιουβεντίνοι μπήκαν στο δεύτερο μέρος συγκρατημένοι. Κι όταν παίζεις συγκρατημένα απέναντι στην Ρεάλ, κινδυνεύεις. Έτσι φθάσαμε στο 2-1 με τον Κασεμίρο στο 63' και, τρία λεπτά αργότερα στο 3-1 ξανά με τον Ρονάλντο. 



Εκεί, το παιχνίδι τελείωσε. Το μόνο που απέμενε ήταν να δούμε πόσο θα ήτα το τελικό σκορ. Η Γιουβέντους έδειξε να προσπαθεί λίγο περισσότερο, αλλά δεν "το είχε" στο β μέρος. Έχασε και τον Κουαρδάδο από λάθος του διαιτητή που "έφαγε" το θέατρο του Ράμος και έτσι, στο τέλος ήρθε το 4-1 με τον Ασένσιο... H ομάδα που είχε δεχτεί τρία γκολ σε όλη την αγωνιστική περίοδο, δέχτηκε 3 γκολ σε ένα ημίχρονο!

Η Ρεάλ έγραψε, απόψε, ιστορία: Πήρε το 12ο, το 2ο συνεχόμενο κι έφθασε τα 503 γκολ στο θεσμό (είτε ως Πρωταθλητριών είτε ως Τσάμπιονς Λιγκ), τα περισσότερα γκολ που έχει πετύχει ομάδα (ακολουθεί η Μπάγερν με 491). Επίσης ο Ρονάλντο, με τα δύο γκολ του τελικού, πέρασε στην πρώτη θέση των σκόρερ του θεσμού. Έφθασε εφέτος τα 12, με δεύτερο τον Μέσσι, με 11.



Και μία σημείωση: Από την απονομή και μετά, από τα πανηγύρια λες κι εξαφανίστηκε ο Ζιντάν! Οι κάμερες τον έπιασαν να ανταλλάσσει ένα φιλί με την σύζυγό του, να παραδίδει το μετάλλιό του στο γιο του κι από εκεί κι έπειτα... πουθενά! Προτίμησε να αφήσει τη σκηνή στους πρωταγωνιστές; Τους παίκτες του; Μάλλον...