Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του ΝΑΤΟ και των ΝΑΤΟϊκών επιχειρήσεων πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ, σήμερα, στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης. Ακολούθησε πορεία προς το Νατοϊκό Στρατηγείο.


Κύριος ομιλητής στη συγκέντρωση, που έγινε υπό υψηλές θερμοκρασίες, ήταν ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ. Όπως τόνισε ο ομιλητής, "το Νατοϊκό στρατηγείο στη Θεσσαλονίκη, είναι ένα από τα Στρατηγεία Δομής Δυνάμεων του ΝΑΤΟ. Είναι ένα από τα Εθνικά Χερσαία Στρατηγεία και έχει πολυεθνική στελέχωση, λειτουργούν μέσω μνημονίων συνεργασίας". 

Και πρόσθεσε: "Το ΝΑΤΟ δεν είναι παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας όπως θέλουν να μας πείσουν τωρινές, αλλά και προηγούμενες κυβερνήσεις! Οι λαοί έχουν πικρή πείρα. Όπου πηγαίνει σπέρνει το θάνατο και την καταστροφή, χύνει το δηλητήριο του εθνικισμού. Είναι η δολοφονική μηχανή των ιμπεριαλιστών, δεν αναγνωρίζει σύνορα και κυριαρχικά δικαιώματα".



Οι διαδηλωτές ανάρτησαν πανό σε ένα από τα καραβάκια που κάνει βόλτα στο Θερμαϊκό, αλλά και στην πρόσοψη του θεάτρου της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.

Μπροστά από το στρατηγείο όπου κατέληξε η πορεία, οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα όπως: «Οι φαντάροι είναι του λαού, έξω από τα σύνορα δεν έχουν δουλειά», «Φονιάδες, ληστές, υποκριτές είναι οι ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές», και «Κρίση πολέμοι ξεριζωμός αυτός είναι ο καπιταλισμός». 

Αντίστοιχα στρατηγεία υπάρχουν σε αρκετές πόλεις της Ευρώπης όπως στο Μιλάνο, στη Βαλένθια, στην Κωνσταντινούπολη, στο Στρασβούργο κα

Η κινητοποίηση ολοκληρώνεται με συναυλία στο χώρο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Γιώργος Αετόπουλος, Δημήτρης Ζερβουδάκης, Βασίλης Κασούρας, Κώστας Καρμπάς, Σοφία Νάτσιου, Εύη Σιαμαντά και Νίκος Ταλέας.  Τους τραγουδιστές συνοδεύει η ορχήστρα του Παραρτήματος του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, ενώ συμμετέχει και το συγκρότημα του ΠΑΜΕ.