Την έντονη αντίδραση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων του δήμου Θεσσαλονίκης προκάλεσε η απόφαση της Διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης να προχωρήσει σε απ' ευθείας ανάθεση της αποκομιδής των απορριμμάτων για τρεις ημέρες σε ιδιώτη.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων καταγγέλλει ότι "μέσα σε περίοδο απεργιακών κινητοποιήσεων στήνεται ένας απεργοσπαστικός μηχανισμός από πλευράς της Διοίκησης του Δήμου που θέλει να σπάσει τον αγώνα μας", επισημαίνει ότι το κόστος θα είναι πολύ υψηλότερο από τα μεροκάματα των συμβασιούχων και των μόνιμων υπαλλήλων που εργάζονται στην καθαριότητα, καλεί τον Δήμο να ανακαλέσει την απόφασή του και ζητά τη στήριξη των πολιτών.

"Από την περασμένη Δευτέρα ο Σύλλογός μας βρίσκεται σε απεργιακές κινητοποιήσεις, δίνοντας τη μάχη ενάντια στις απολύσεις μας, τη μάχη για μόνιμη και σταθερή δουλειά" αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων, η οποία απευθύνεται προς τον λαό της Θεσσαλονίκης εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανέργους, νέους και νέες. Και προστίθεται:

"Στην καθαριότητα του Δ. Θεσσαλονίκης εργάζονται 950 μόνιμοι και αορίστου χρόνου και 750 συμβασιούχοι. Καταλαβαίνετε ότι η απόλυσή μας θα οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα στην αποκομιδή των απορριμμάτων";

"Για σχέδιο παράδοσης της καθαριότητας της πόλης σε ιδιώτες - εργολάβους" κατηγορεί τον δήμαρχο Γ. Μπουτάρη η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλονίκης (η δημοτική παράταξη που πρόσκειται στο ΚΚΕ).

"Δεν κρατιέται, ο Γ. Μπουτάρης! Γίνεται ο λαγός για την πλήρη ανοιχτή ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας επικαλούμενος την ευταξία της πόλης και επιχειρώντας να εμφανιστεί ως δήθεν προστάτης των δημοτών και των εμπόρων», αναφέρει η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλονίκης.