Περισσότεροι από 1.000 θεατές κατέκλυσαν χτες το βράδυ την πλατεία του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, για να παρακολουθήσουν υπαίθρια συναυλία αφιερωμένη στο λυρικό έργο του Σταύρου Κουγιουμτζή. 


Καθισμένοι και όρθιοι, οκλαδόν στο γρασίδι, το δάπεδο και σε σκάλες, ακουμπισμένοι σε εξοχές των παρακείμενων κτηρίων, ρεμβάζοντας σε εξώστες ή πλαγιάζοντας σε στρώματα, μαξιλάρια και υπνόσακους, οι θεατές είχαν την ευκαιρία να γίνουν κοινωνοί της αισθαντικότητας και της δωρικής απλότητας του έργου του εμβληματικού συνθέτη του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού. 

Τις μαγευτικές στιγμές αποτύπωσε ο φωτογραφικός φακός του Νώντα Στυλιανίδη.





Η δροσερή αύρα της θάλασσας και η ανεμπόδιστη θέα της πόλης συμπλήρωναν τις ιδιαίτερες συνθήκες ακρόασης αγαπημένων και ευαίσθητων τραγουδιών, κάτω από τον έναστρο ουρανό του Ιουνίου. 

Αποτελούμενο από άτομα κάθε ηλικίας, το πολυπληθές κοινό παρακολούθησε επί σχεδόν δύο ώρες 25 γνωστές και επιλεγμένες συνθέσεις, προσαρμοσμένες για φωνή και πιάνο, τις οποίες παρουσίασαν δύο καταξιωμένοι συνεργάτες του Σταύρου Κουγιουμτζή, ο ερμηνευτής Ανδρέας Καρακότας και ο πιανίστας Θανάσης Μπιλιλής. 





Η χτεσινή συναυλία είχε είσοδο ελεύθερη για το κοινό  και ήταν η πρώτη σειρά σειράς καλλιτεχνικών δράσεων, που διοργανώνει το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, προσδίδοντας νέα πνοή στην πλατεία μεταξύ των κτηρίων Μ1 και Μ2 και στη σχέση αυτής με το θαλάσσιο μέτωπο και τους κατοίκους της πόλης. Κύρια επιδίωξη είναι να αναδειχθεί ο αύλειος χώρος του πολιτιστικού οργανισμού σε πόλο έλξης, αλλά και σημείο αναφοράς για τον παραλιακό περίπατο των πολιτών της Θεσσαλονίκης.