Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Το Δελτίο ισχύει από σήμερα  Παρασκευή 16  Ιουνίου 2017 έως και την Κυριακή 18   Ιουνίου 2017.

Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα εκδηλωθούν σήμερα Παρασκευή (16-06-2017) σε όλες τις ηπειρωτικές περιοχές (εκτός της Θράκης), τις Σποράδες και την Εύβοια θα εξασθενήσουν τη νύχτα αλλά θα συνεχιστούν και το Σαββατοκύριακο (17-06-2017 και 18-06-2017) σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν: 

Α. Αύριο Σάββατο (17-06-2017) από τις απογευματινές ώρες η Μακεδονία και σταδιακά η Θεσσαλία, η Θράκη και πιθανώς οι Σποράδες, η Φθιώτιδα και τα υπόλοιπα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Β. Την Κυριακή (18-06-2017) η Πελοπόννησος, η Στερεά, η Εύβοια, οι Σποράδες και πιθανώς πρόσκαιρα η Χαλκιδική, οι Κυκλάδες και το Ανατολικό Αιγαίο. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. 

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, οι πολίτες καλούνται:


  • - Να βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές και τα φρεάτια έξω από το σπίτι τους δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
  • - Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.
  • - Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κ.λπ. καθώς και να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
  • - Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
  • - Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.
  • - Να αποφεύγουν να ρίχνουν νερά στις αυλές, στα πεζοδρόμια και στους δρόμους
  • - Να αποφεύγουν να διασχίζουν πεζοί ή με αυτοκίνητο τις διασταυρώσεις δρόμων με χείμαρρους (Ιρλανδικές διαβάσεις).



Περισσότερες λεπτομέρειες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).