ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ


Συνεχίζονται οι απληρωσιές στη Μακεδονική Εκδοτική Εκτυπωτική Α.Ε., που εκδίδει τις εφημερίδες "Μακεδονία" και "Θεσσαλονίκη" και συνεχίζονται οι ανούσιες, πλέον, κινητοποιήσεις.


Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΣΗΕΜ-Θ, οι δημοσιογράφοι και το τεχνικό προσωπικό της ΜΕΕ ΑΕ θα πραγματοποιήσουν εικοσιτετράωρη απεργία από τις 06.00 το πρωί της Κυριακής 11 Ιουνίου 2017 έως τις 06.00 το πρωί της Δευτέρας 12 Ιουνίου 2017.

Είναι, πάντως, άγνωστο τι θα αποφέρει άλλη μία απεργία (η οποία το μόνον που καταφέρνει είναι να εμποδίσει την έκδοση της Δευτεριάτικης Θεσσαλονίκης), αφού η τακτική της εργοδοσίας συνεχίζεται. Μάλιστα, όσο πάει, τόσο και αυξάνονται τα χρωστούμενα προς τους εργαζόμενους.

Μπορεί η  ΕΣΗΕΜ-Θ και η ΕΤΗΠΤ-Θ να καλούν την εργοδοσία: να καταβάλει άμεσα τα δεδουλευμένα που οφείλει στους εργαζόμενους.και να είναι εφεξής συνεπής στις υποχρεώσεις της έναντι των εργαζομένων και του νόμου, αλλά οι κλήσεις αυτές ουδόλως γίνονται αποδεκτές. Η ΜΕΕ Α.Ε. ακολουθεί την ίδια πορεία εδώ και χρόνια και η ψαλίδα έχει ανοίξει τόσο που δεν καλύπτεται ακόμη κι αν βρεθεί ένας κυβερνητικός παράγοντας να διαθέσει, μέσω προγράμματος χρηματοδότησης, καμία δεκαριά εκατομμύρια ευρώ...

Οι εργαζόμενοι πρέπει, πλέον, να συνειδητοποιήσουν ότι όποια εταιρία ξεπερνά τους τέσσερις μήνες οφειλόμενων δεδουλευμένων δεν θα μπορέσει ποτέ να τα αποπληρώσει και να βρουν άλλους τρόπους αντίδρασης. Η 24ωρη απεργία στην εργασία της Κυριακής το μόνο που προσφέρει είναι να διευκολύνει την εργοδοσία να μην καταβάλει Κυριακάτικα - για την ακρίβεια να... μην τα οφείλει κι αυτά.

Ανανέωση 16.00

Τελικά, η ΕΣΗΕΜ-Θ, με νέα ανακοίνωσή της, επέκτεινε την απεργία και για σήμερα, Παρασκευή, με τετράωρη στάση εργασίας, από τις 9 το βράδυ. Έτσι, δε θα κυκλοφορήσει ούτε το Σαββατιάτικο φύλλο της Μακεδονίας. Φυσικά, αυτό δεν αλλάζει την ουσία της ανάρτησής μας, αφού η στάση εργασίας δεν εμποδίζει την έκδοση της Μακεδονίας της Κυριακής.