[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Οριστική λύση για το θέμα των συμβασιούχων υποσχέθηκε ο Χρ. Βερναρδάκης
Θα υπάρξει οριστική λύση στο θέμα των συμβασιούχων του δημοσίου και δεν πρόκειται να χάσουν τα δεδουλευμένα τους. 


Τη διαβεβαίωση παρείχε ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, στη διάρκεια συνάντησης που είχε με συμβασιούχους του Δήμου Καλαμαριάς, στο περιθώριο εκδήλωσης κατά την οποία ανακοίνωσε την απόδοση σε δημόσια χρήση του πρώην στρατοπέδου "Κόδρα".

"Υπάρχει ένας σχεδιασμός νομοθετικής και διοικητικής παρέμβασης, έτσι ώστε αυτή η ιστορία που αφορά όλους τους συμβασιούχους του δημοσίου να πάρει ένα οριστικό τέλος", είπε ο κ. Βερναρδάκης και πρόσθεσε: "Αυτό σημαίνει ότι το θέμα με όσες θέσεις εργασίας είναι ορισμένου χρόνου αλλά καλύπτουν πάγιες και λειτουργικές ανάγκες και μεταμφιέζουν στην ουσία συμβάσεις μόνιμες, θα πρέπει να επιλυθεί μια και καλή. Αυτή η ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας είναι μια γάγγραινα του δημοσίου, είναι μια πηγή διαφθοράς και θα λυθεί, δεν υπάρχει άλλη επιλογή, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πολύ καλά δομημένα συμφέροντα, είτε σε τοπικές εξουσίες είτε σε δικαστικές εξουσίες, είτε σε πολιτικές ομάδες, οι οποίες θέλανε να μην λυθεί ποτέ αυτό το ζήτημα".

Σε ερώτηση πότε θα δοθεί η λύση ο υπουργός Επικρατείας απάντησε: "Ετσι κι αλλιώς οι συμβάσεις αυτές έχουν παραταθεί μέχρι το τέλος του 2017. Σε ότι αφορά την εκκρεμότητα με τη μη πληρωμή τους, δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα, να μην πληρωθούν. Αλλωστε, υπάρχει και η νομολογία του Αρείου Πάγου. Δεν υπάρχει περίπτωση δεδουλευμένα να μην πληρωθούν. Προετοιμάζεται η νομοθετική παρέμβαση και μέχρι το Σεπτέμβριο θα έχει λυθεί αυτό το ζήτημα. Και θα τεθεί υπόψη των πολιτικών κομμάτων, των αρμόδιων φορέων. Θα είναι μια διαδικασία σε πλήρη διαφάνεια, γιατί έτσι πρέπει να γίνει, και εκεί θα κληθούν όλοι να πάρουν θέση. Και θα δούμε πραγματικά ποιος είναι υπέρ των συμφερόντων των εργαζομένων".
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[ΕΙΔΗΣΕΙΣ][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

SCI-FI

[SCI-FI][bsummary]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]